Vad bör jag veta om taklutning?

November 18

Oavsett om du köper ett hem eller reparera din befintliga tak, att veta lite om taklutning är viktigt. De flesta takentreprenörer basera priset på alla tak som arbetar på planen av ett tak. Dessutom kommer vissa entreprenörer inte på tak som har en brant stigning, eftersom brant lutande tak kan vara farligt för en takläggare.

Även om dessa siffror kan variera från område till område, är en taklutning som har en lutning på mer än 15 grader i allmänhet vara en brant tak. Problemet med en brant tak är att alla objekt måste vara ordentligt förankrad i den här typen av tak innan arbetet kan slutföras. Således denna typ av arbete kräver ytterligare försiktighetsåtgärder. Om du äger ett hem med en brant tak, då kan du räkna med att betala mer för något tak reparationer.

Även om din taklutning bestämmer priset på alla takarbeten, bostäder bör inte bortse enbart baserat på en brant tak. Faktum hem som har brantare tak har ofta många fördelar. Bältros som placeras på brantare tak tenderar att hålla längre, och tak med en stor stigning kan också vara estetiskt tilltalande. Dessutom hem som har platta tak inte rättvist bra i vått eller fuktigt väder, eftersom de kan tillåta vatten eller fukt för att samla. Av dessa skäl kan varje person som kan vara i marknaden för ett hem vill överväga ett tak med en brant stigning.

Det främsta syftet med alla tak är att stöta bort vatten genom att styra den mot marken. Om ett hem inte har tillräckligt av en taklutning, då vattnet inte kan avlägsnas effektivt från ett tak yta. Det är därför hem med platta tak är i allmänhet finns i varmt väder klimat, medan hem med brant lutande tak ofta byggda i kallare klimat. Vissa städer har specifika riktlinjer på plats när det gäller byggandet av nya tak. Montreal, Kanada, och Buffalo, New York, är två städer som inte tillåter husägare att bygga bostäder med platta tak.

Att veta vad din taklutning är hjälper dig att fastställa kostnaden för eventuella tak reparationer och eventuella fuktproblem som du kan stöta på. Om du tänker reparera en brant sadeltak på egen hand, se till att bära lämplig skyddsutrustning. Många husägare skadas varje år då faller bort av ett hustak. I de flesta fall, betala en professionell takläggare att reparera ditt tak är väl värt pengarna.

  • Vissa takläggare kommer inte att fungera på tak som har en brant stigning, eller lutning.
  • Tak brukar lägrade sig i regioner som brukar uppleva frekvent nederbörd och kalla perioder.