Utställningar och tävlingar för din Labrador Retriever

November 10

En Labrador Retriever intelligens och energi gör det naturligt för tävlingar och utställningsringen. Visar din Labrador Retriever är också ett bra sätt för er två att binda. Du kanske har en mästare i vardande.

Gestaltningshows

Visst, du gillar att ha kul så mycket som nästa person, men kanske, när du tittar på din labb du ser en sann skönhet - det närmaste man kan Lab perfektion du kan tänka dig. Om det låter som dig, bör du överväga att prova gestaltningshows. Vid en konforma utställning, analyserar en utbildad domare varje hund för att avgöra vilken hund bäst matchar den skriftliga rasstandarden.

För att tävla måste din hund vara registrerad hos en renrasig hund register som American Kennel Club (AKC) och United Kennel Club (UKC). Kontrollera med organisationer för lokala evenemang som du kan kolla in för att se om du skulle vara intressant att konkurrera.

Kastrerade och kastrerade hundar får inte delta i gestaltningshows.

Lydnads konkurrens

En grundläggande lydnad bakgrund är viktigt för alla hund sport, så en av de bästa ställena att börja är med lydnadstävling. Lydnadstävlingar kan vara väldigt roligt för dig och din Lab och de kan också bli ganska konkurrenskraftiga. Försök gå en AKC- eller UKC-sanktionerade lydnadstävling för att se hur det fungerar, eller delta mindre formella lydnad evenemang som sponsras av lokala hundklubben.

 • Canine Good Citizen-test: En 10-del tenta som testar en hund förmåga att visa hyfs och bevisar att han kan agera som en god medborgare i allmänhet.
 • Lydnads prövningar: Formella lydnads prövningar testa hundens förmåga att följa kommandon bland många distraktioner. Kolla in AKC för regler och information om hur du kommer igång. The Lab: s iver att behaga hjälper honom att utmärka sig på lydnad.
 • Rally: I Rally, hundar och deras handlers (det är du) konkurrera på en kurs på 10 till 20 stationer, utför en lydnads uppgiften var och en. Hög energi Labrador Retrievers kan finna Rally mer spännande än raka lydnad. Kontrollera med AKC för bra information om Rally.
 • Spårnings tester: Tracking övningar testa din Lab förmåga att spåra en doft. De är ansträngande, idrotts-evenemang för dig och din hund. Spårning är ett roligt, beroendeframkallande, chic sport - typ av en konkurrenskraftig form av hund sök och räddning. Kolla in en AKC-sponsrade händelsespårning för att lära sig mer.

Sport hund händelser

Om du letar efter några allvarliga kul, överväga att träna din Lab att tävla i en av idrottshundevenemang, som agility, flyball, freestyle, eller frisbee.

 • Canine freestyle: Jag f din Labrador Retriever är bättre på roliga trick och precisions kommandon, kan ni två älskar att tävla i hund freestyle (kallas ibland hund musikaliska freestyle) - en tävling som kombinerar lydnad rör sig med koreografi. Kolla in Canine Freestyle federationen.
 • Agility prövningar: Agility är en av de senaste rasar i hundevenemang. Varför? Eftersom det är en hel del roligt! Din Lab får utföra på en lekplats av utrustning, tävla mot andra hundar för att se vem som kan manövrera de kurser med störst noggrannhet och snabbhet. Du kan hitta agility händelser genom AKC: s smidighet sida eller din lokala hundklubben.

  Om du Lab är en liten fartdåre, kanske du föredrar tävla i Jumpers Med vävar (JWW). JWW är en helt separat agilityklassen som ytterligare visar hur väl du och din hund arbeta tillsammans. Kursen är mestadels hoppar, och din hund bedöms främst på snabbhet och hoppförmåga.
 • Flyball: Om din Lab vill komma i kontakt med sin inre Retriever, kan du och han vill ta upp flyball-ett slags vovve stafett. Varje hund går till en boll bärraket och använder sin tass för att trycka på release, då jagar han efter och fångar bollen och sedan springer han över hinder för att komma tillbaka till startlinjen. Sedan börjar nästa hund. För att ta reda mer om flyball och hitta tävlingar att titta, kolla med den nordamerikanska Flyball Association.

  Utställningar och tävlingar för din Labrador Retriever

  Lab: s apporteförmåga kombinerat med deras atletiska gör dem en naturlig på flyball.

  Du kan börja träna din Lab för att lära flyball när han är bara en valp. För att starta honom lära, alltid springa ifrån valpen när du kasta bollen för honom. Detta kommer att uppmuntra honom att jaga efter dig, öka sin hastighet och hans instinkt för stafett.

 • Canine Frisbee (Disc Dog): Om du och din Lab gillar att spela frisbee, kan du njuta av att delta i Canine Frisbee (även kallad Disc Dog) händelser. Labs gör utmärkta Frisbee hundar. Delta i ett Canine Frisbee händelsen för att se om du tror att du och din Lab skulle få tävla. Hitta en klubb nära dig för att se händelseschema.

  Om din hund är sjuk, skadad, eller lider av ett tillstånd som höftledsdysplasi som skulle göra hoppning eller någon annan agility aktivitet smärtsam eller farlig, pension din hund från konkurrens, åtminstone tillfälligt.

Testa dina Labs jakt och spårning färdigheter

Labs har fötts upp för jakten. Deras naturliga apporte färdigheter har utvecklats för att hämta fisk och vilt. Följande hund händelser är ett utmärkt sätt att visa upp din hunds förmåga.

 • Jakt prövningar: Jakt prövningar testa hur bra din Labrador Retriever kan arbeta med dig på jakt genom simulerade jaktförhållanden. Din hund kommer att behöva hämta spelet i många olika förhållanden. För att hitta en jakt rättegång i ditt område, kolla in AKC Retriever Jakt Tester för mer information.
 • Fältförsök: Fältförsök ger raser avsedda för fältarbete möjlighet att utöva sina naturliga förmågor. I en Labrador Retriever fältförsök (även kallad halkfri retriever prövningar), kommer din Lab hämta fågelvilt under alla typer av förhållanden. För att hitta ett fältförsök i ditt område, kolla in AKC fältförsök information.