Vad är Hampa olja?

March 14

Hampa olja är en olja som utvinns ur växten hampa. Alla växter i Cannabis släktet kan producera olja, men oftast bara industrihampa används för att göra hampa olja. Industriell hampa är en hampa sort som har odlats speciellt för industriell produktion, och den har ett minimum av de psykoaktiva ämnen som är förknippade med släktet, notably THC. Hampa olja är normalt nästan fri från THC, och det har inga psykoaktiva egenskaper.

Frön tenderar att producera den bästa hampa olja, även om hela växten kan pressas för olja. Kallpressad olja som inte har förfinats har en rik, nötaktig smak och en grön nyans. Efter raffinering, blir hampa olja färglös, och smaken är ganska minimal. Det finns ett antal användningsområden för det, och en mängd olika förpackningsformat som följd.

Ett klassiskt användning är i tvålar. Hampa olja används också i färger och smörjmedel, och som en kroppsvård produkt. Det kan gnuggas direkt på huden för att behandla sprucken, torr hud, eller det kan blandas in i kroppsoljor, kroppskrämer och andra kroppsvårdsprodukter. Vissa människor också använda den som ett kosttillskott, dra nytta av de höga koncentrationer av essentiella fettsyror i oraffinerad hampa olja och använda olja som ett förband eller garnering att förbättra näring.

Oraffinerad hampa olja har inte en mycket lång hållbarhetstid. Oljan går snabbt härsken, om det inte förvaras i mörka behållare i en kyld miljö. Människor som använder oraffinerad hampa olja köpa den i allmänhet i små mängder så att det inte kommer att härskna. Oljan är inte heller lämplig för matlagning, eftersom det har en mycket låg rökhörna. Raffinerad hampa olja är mycket mer lång hållbarhet, även om många av fördelarna med det är inte närvarande efter raffinering.

Hampa är en kontroversiell gröda i vissa regioner i världen, på grund av oro för psykoaktiva växter i Cannabis släktet. I vissa regioner är odling av hampa förbjudas, även om produkter tillverkade av hampa som olja, hampa kläder och hampa papper kan vara lagligt. På andra områden, är hampa tillåten, men bara industrihampa, och vissa nationer tillåter fritt odling av alla växter i detta släkte, förutsatt att förordningen är en effektivare teknik för kontroll än direkta förbud. Wild hampa är inte heller ovanligt i vissa delar av världen, vilket gör det svårt att upprätthålla förbud mot hampaodling.

  • Även kan pressas hela anläggningen, oftast bara fröna används för att göra hampa olja.
  • Hampa växter.