Vad är Lampwork Pärlor?

January 20

Lampwork pärlor är handgjorda och bildas genom uppvärmning av glas med en blåslampa och sedan arbeta in det i många olika pärla former. De färger och stilar av lampwork pärlor varierar kraftigt, men utseendet på en lampwork pärla är oftast glansig och utsmyckade. Den lampwork Tekniken används också för att göra glasprydnader och bygger på gamla italienska och franska glas gör metoder.

Skapa lampwork pärlor innefattar upphettning glasstavar med en blåslampa tills de blir rep-liknande. Ett rep av glas lindas därefter runt en lera belagd metall stolpe. Den speciella lera blandningen gör färdiga pärlor att enkelt tas bort. Efter den initiala strängen av smält glas placeras på lera pol mer smält glas läggs till den ursprungliga stycket. Det är där pärla gör kreativiteten kommer in eftersom möjligheterna konstruktion för att skapa många olika former och mönster av lampwork pärlor är oändliga.

Till exempel, om små bitar av smält glas tillsätts till den första delen, är en fläckig utseende skapas. Om ett spetsigt verktyg används på fläckarna, kan konstruktioner såsom små blommor göras. Unika bead former och texturer kan bildas genom att blåsa på den varma glaset eller genom att skapa bucklor med en glas arbetsredskap.

Vissa lampwork pärla konstnärer lägga bitar av metall till glaspärlor, medan andra sträcka det smälta glaset för att bilda öron för nyckfull djur pärla former eller skapa formationer som stjärnor och solar. Skapa lampwork pärlor tar experimenterande samt praktik eftersom ibland heta glaset kan spricka eller gå sönder. Lägga genomskinligt glas ovanpå intrikata, kan färgade mönster på pärlorna skapa en vacker effekt som liknar tjock, klarglas ovanpå ett konstverk eller ett fotografi.

Motiven på många lampwork pärlor är så detaljerade att itâ € s möjligt att se var små ståndare i mitten av varje liten blomma. De färger som används på en lampwork pärla varierar från eleganta neutrala till godis Brights till känsliga pasteller. Lampwork pärlor kan användas för att skapa många olika typer av armband, örhängen, tillbehör hår, ringar och halsband. En stor lampwork pärla hängande kan vara så slående och konstnärliga utseende att det kan bara behöver en enkel metall choker att göra en dramatisk färdiga halsband.

  • En blåslampa används i framställningen av lampwork pärlor.
  • Glaspärlor kan göras av återvunnet glas.