Vad är en raket Mass värmare?

August 20

En raket massvärmare är ett system som normalt bränner ved mer effektivt än andra typer av spisar. Den avger oftast avgaser som är gjord av ånga och koldioxid, i stället för rök gjord av partiklar och gaser som vissa spisar släppa utan att brännas. Raketen kaminen byggs ofta som en del av gör-det-själv (DIY) projekt. Trä grenar eller pinnar placeras normalt i en kammare, och lågor brukar bränna sidled längst ner. Ofta byggd med tegel, kaminen har även en förbränningskammare som kan ha en J-form, och som ofta är täckt av en behållare såsom ett oljefat.

Gaser i raketen massvärm brinna i förbränningskammaren. När når toppen, kan de tvingas mellan den yttre behållaren och ett skikt av isolering. De heta gaserna brukar sedan strömma in ett horisontellt rör. Värme kan lagras i detta område och släpps in i ett rum över tiden. Trä som används för systemet hävdas ofta att konsumeras på en bråkdel av mängden andra typer av spisar.

I en raket mass värmare, kan lågor brinna i flera dagar åt gången. Konventionella spisar kostar ofta en betydande summa pengar, ibland tusentals dollar. Raketen Kaminen är oftast en bråkdel av kostnaden och många människor hävdar att de har byggt en inom ett par dagar. Den kan byggas med vanliga material, såsom tegel, trummor och rör. Den termiska energilagringskomponent, som omger metallkanalen röret, ibland integrerade i byggnader som stöder strukturen.

En mindre version, som kallas en ficka raket, typiskt inte har termisk lagring, men kan ändå ge tillräckligt med värme för ett litet utrymme. Lokal och regional byggnormer i allmänhet inte täcker raketmass värmare mönster, vilket gör det svårt att effektivt integrera en med en skorsten, till exempel. Medan vissa rök kan produceras när raketen kaminen startas, värmesystemet oftast brinner rent. Många människor har använt dem i städerna också, ofta undvika upptäckt av tillsynsmyndigheter, eftersom utsläppen är minimala och typiskt omöjlig att upptäcka.

Temperaturen hos gasen i en raket massvärmare är vanligtvis lägre i jämförelse med andra uppvärmningssystem. Ånga kan kondensera till vätska, släppa latent värme också. Vissa byggare och experter har skrivit böcker som instruerar om hur man bygger en raket spis, som ofta används i Nordamerika och Europa för uppvärmning samt matlagning.