Vad är ett band Brake?

February 22

Bandbromsar är förenklade bromssystem som ibland ingår som sekundära bromsar som kan utnyttjas i händelse av att den primära bromssystemet skulle fallera. Medan utföranden variera något, innebär en grundläggande bandbroms användning av någon typ av band som placeras runt en cylinder. När åtdragna orsakar banken cylindern att sakta och så småningom sluta sin rotation, vilket i sin tur gör att maskinen inblandade att också komma till ett stopp. Denna typ av band break enheten används vanligen på vissa maskiner som backup till andra bromssystem, och kan även vara det primära bromsenheten av olika typer av lyftanordningar, motorsågar, transmissioner och cyklar.

En av de stora fördelarna med en bandbroms är enkelheten i konstruktionen. Med färre rörliga delar som andra typer av bromssystem, är ett band bromsanordning lättskött och kan arbeta ordentligt för ett antal år utan haverier. Så länge trumman eller cylinder används i konstruktionen hålls ren och fri från rost, finns det små möjligheter för alla rycka eller gripa tag som skulle störa bromsverkan. Så länge alla komponenter inspekteras och underhålls på rätt sätt, kommer bromsen att fortsätta att effektivt styra rotationshastigheten och med stoppa den rotation vid behov.

Det finns potentiella nackdelar med att använda ett band broms som gör det viktigt att tänka på programmet innan faktiskt väljer att använda denna typ av bromsutrustning. Bromsen är mindre benägna att arbeta effektivt i situationer där trumman eller cylinder utsätts för fukt, till exempel regn eller snö. I inställningarna för denna karaktär sannolikt att glida, antingen fördröja bromsverkan eller förhindra att det inträffar helt bandet eller bälte. Höga temperaturer kan också störa funktionen av bromsen, vilket gör det svårt att få en uppgift till ett fullständigt stopp på ett säkert sätt. Av detta skäl, är en bandbroms används ofta med maskiner såsom vinschar eller lyftanordningar snarare än utrustning som driver en hög hastighet.

Även med de potentiella skulderna i bandet bromsen, kan denna typ av bromssystem installeras som en backup till ett huvudsystem. Typiskt kan användningen av den sekundära bromsmetod aktiveras manuellt i händelse av att det primära systemet är obrukbar av någon anledning. Medan långsammare än vissa andra bromslösningar, är användningen av bandet bromsen i olika tillverknings- och bygginställningar vanligt och kommer sannolikt att fortsätta under många år framöver.

  • I en bil med automatisk växellåda - Systemet växlar som förändras vid olika körhastigheter - inställningen "Park" hjälper till att hålla bilen från att rulla.