Vad är Polyuretan Caulk?

March 2

Polyuretan caulk är en mycket slitstark caulk som ofta användes i stället för silikon täta. Detta tätningsmedel är känd för sin förmåga att hålla sig till flera olika typer av material, så det är ofta rekommenderas för att skapa tätningar mellan två olika ytor. Tätningar med denna täta kan pågå i årtionden, men arbetar med täta kan också presentera några nackdelar, såsom klibbighet, stelhet och toxicitet. Många människor väljer att använda en annan fogmassa för inomhus projekt, men de som vill göra lite utomhus fogtätning kan ha nytta av polyuretan täta.

Denna typ av caulk är en mångsidig tätningsmedel, och den kan ansluta sig till olika typer ytor. Caulk kan användas på plast, glas, betong, metall eller trä. Det kan vara särskilt användbart på trä, eftersom det tål nötning och andra fysiska påfrestningar väl. Utöver sin mångsidighet, en del människor hävdar att den har en makalös stretching förmåga, vilket kan vara till nytta för användning med material som förväntas expandera och kontrakt regelbundet. Efter det är torrt, kan den täta även målas för att hjälpa den smälter in i omgivningen.

Tillämpningar av polyuretan täta kan pågå en relativt lång tid. Användare av den kan förvänta sig sälar att de fungerar i 10-20 år. Vissa människor säger att polyuretan täta liknar spackel. Det är klibbigt, och många människor tycker att använda denna tätningsmedel för att vara lite rörigt. Lacknafta kan vara nödvändigt för dess verktyg.

Nackdelarna med att använda denna typ av caulk innefattar dess klibbighet, dess styvhet och dess toxicitet. Vissa användare har rapporterat svårigheter att klämma täta från dess röret, och vissa människor har tillgripit hjälp av värme i ett försök att lindra täta ut ur röret. Tillämpningsprocessen kan också kräva användning av skyddande material, såsom handskar, i syfte att minimera risken att användaren kommer att skada sig själv. Den täta är lösningsmedelsbaserad, så att användarna kan behöva använda thinner för saneringsändamål.

Polyuretan täta kan vara det bästa alternativet för utomhusarbete, men det kanske inte är det mest praktiska valet för inomhus modifieringar. För många inomhus projekt, är akryllatex ofta anses vara ett bättre val. Användare bör vara medvetna om att avlägsnandet av polyuretan täta kan kräva en hel del arbete - husägare kan behöva sand eller klippa täta bort av ytan som den fästes. Det kan vara lite dyrare, men polyuretan täta kan vara en god investering för den som vill använda en varaktig täta för yttre arbete på sina hem.

  • Polyuretan caulk.
  • Polyuretan caulk.