Vad är Tonkin Cane?

March 6

Tonkin sockerrör är en typ av bambu träd som är en del av Poaceae växtfamiljen. Det är naturligt i södra Kina och är vanligtvis odlas längs Sui floden. Den högt träd har starka bark som används för en mängd olika tillämpningar, inklusive bygg fiskespön och andra stavliknande instrument. De flesta av Tonkin sockerrör skärs för hand, med machetes, på sidorna av branta backar.

Vetenskapligt är Tonkin sockerrör kallas Arundinaria amabili s. Det betyder "härlig bambu." Trädet hette ursprungligen av Dr Floyd McClure och har nyligen bytt namn till Arundinaria Amabilis McClure att hedra honom. Den tonkin sockerrör kallas också te stick bambu eller rodmaker s bambu.

Den tonkin sockerrör växer upp till (15 m) 50 meter i höjd. Den har en smal stam som är avlövade under flera dussin fötter. Den övre delen av trädet har en spridningsform, med vintergröna blad.

När det gäller klimatet kan Tonkin sockerrör frodas i US Department of Agriculture härdighet zoner 7-10. Den naturliga livsmiljö te stick bambu är de branta sluttningarna längs stranden av Sui floden. Klimatet det är tropiskt och mycket fuktigt. I genomsnitt (1,8 m) 6 meter regn faller i regionen varje år. Trots att trädet är anpassningsbar till kraftiga regn, inte tål stående vatten.

Marken där te stick bambu växer i regel har gott om dränering eftersom det ligger längs en lutande sluttning. Sandy och lerig jord är tillräckliga för te stick bambu. Det kan frodas i både sura och alkaliska jord. I allmänhet är pH-området för marken mellan 5,6 och 8,5.

När växer te stick bambu, rekommenderas att plantera den i ett område som har direkt solljus under större delen av dagen. Trädet kan också trivas i halvskugga, men den kan inte växa så högt. Det rekommenderas också att vattna trädet regelbundet.

Teet stick bambu förökas genom delning. Den består av en rhizom, vilket är en horisontell underjordisk stam från vilken rötterna sträcker sig. Rotstocken vanligen kapas och placeras i ett hål. Skotten kommer snabbt gro och trädet kommer att nå mognad inom några månader.

Under skörden är te stick bambu klippa och får falla i floden. Det är rengjorda, och bladverket avlägsnas. Bambun sedan buntas ihop till stora flytande pråmar.