Vilka är de olika typerna av sovrum Fåtöljer?

March 5

Generellt sovrum fåtöljer är mindre än fåtöljer som används i andra delar av huset, eftersom rymden är vanligtvis begränsad i sovrummet och en mindre stol passar bättre i utrymmet. Detta betyder inte, naturligtvis, är att sovrums fåtöljer begränsas endast till små stolar, speciellt om sovrummet råkar vara ganska stor. Hotell fåtöljer tenderar att vara mindre, men eftersom storleken på sådana rum förhindrar vanligtvis användning av större stolar. Stilen i stolarna kan variera kraftigt, både i design och funktioner.

Wingback sovrum fåtöljer, till exempel, har stolpar, så kallade "vingar", på ryggstödet. Medan dessa funktioner är i stort sett estetiska i modern tid, var de används i det förflutna för att hjälpa fälla värme från en kamin eller öppen spis när stolen var orienterade mot värmekällan. Vingarna kan också lägga till lite tröst, som en person som sitter i stolen kan luta sig mot dem. Vissa vingar är raka, medan andra har kurvor som ytterligare lägger till den övergripande estetik av stolen.

Andra sovrum fåtöljer kan vara enklare konstruktioner, även om de flesta tenderar att komma undan och stoppade. Alla trä konstruktioner kan vara lika bekväma om de är utformade på rätt sätt, men stoppning och dämpning brukar föredra för extra komfort och estetik. Stoppade stolar har oftast träben för stabilitet och estetik, även om vissa snurrstolar kan funktionen en bas av trä och metall. Andra funktioner många sovrum fåtöljer har inkludera liggande och gungfunktioner.

En liggande sovrum fåtölj tillåter en person att luta dig tillbaka i stolen. Mycket ofta stolen kommer att innehålla ett fotstöd som fjädrar utåt när fällbara funktionen är inkopplad. Detta tillåter användaren att ligga ner helt för att ta en tupplur eller på annat sätt koppla av. Snurrstolar kan luta också, vilket innebär att användaren kan luta dig tillbaka eller vridbar i olika riktningar när fällbara funktionen inte är aktiverad. Den snurrstol kan också ha en gungande funktion som gör stolen till rock och tillbaka. Vissa stolar kan vara uteslutande rockers utan svängfunktion.

Om sovrummet har tillräckligt med utrymme, kan sovrum fåtöljer säljas med fotstöd eller Hassocks. Dessa enheter passar oftast stil och storlek av stolen själv, och de lägger en bit av mångsidighet och komfort, eftersom Hassocks kan användas oberoende som en liten sits.