Vad är en ergonomisk arbetsstation?

August 9

Med ökningen av datoranvändning på arbetsplatsen, arbetsrelaterade skador är inte nödvändigtvis föråldrade eller sällsynta. Långvarig och repetitivt arbete vid en dator arbetsstation kan orsaka trötthet, träningsvärk, och till och med allvarliga skador. Felaktig hållning förvärrar situationen ytterligare. Lyckligtvis har området ergonomi utvecklats och det finns nu en mängd olika riktlinjer som kan följas för att skapa en ergonomisk arbetsstation för att hjälpa till att undvika dessa arbetsskador.

Den tillämpade vetenskap ergonomi, som ibland kallas bioteknik eller människors teknik, handlar utforma utrustning för arbetsplatsen. Denna utrustning, som kan betecknas som en ergonomisk arbetsstation, är utformad på ett sätt som förväntas hjälpa anställda att maximera produktiviteten genom att minska personal trötthet och obehag.

Många ledande universitet har studerat ergonomiska arbetsstationer utsträckning. I själva verket, i djupstudier har utförts för att räkna ut vilken typ av dator stationer är ergonomiskt. Dessa fynd inte bara gynna de anställda för att hjälpa dem att undvika smärta, men de hjälper arbetsgivare genom minskad personalomsättning och utbildningskostnader, och förbättrad produktivitet befintliga medarbetare.

Cornell University skapat tolv ergonomiska riktlinjer som skyddar hälsa och samtidigt arbetar vid en dator arbetsstation. Först och främst är det viktigt att använda en bra stol med en back som är vinklad något bakåt och har någon form av ländryggen förstärkning för att stödja nedre delen av ryggen. Toppen av datorskärm bör vara 2:58 inches ovanför ögonhöjd och bör inte placeras där det kan finnas en bländning på skärmen. Detta bidrar till att undvika spända muskler i nacke och axelpartiet, samt ansträngda ögon. Andra faktorer som kommer att hjälpa ögonen, är att sitta minst en armlängds avstånd från monitorn, och använder en dokumenthållare när du refererar tungt på ett dokument. Del av ordentlig kroppspositionering har också att göra med placeringen av fötterna - de ska vara platt på golvet eller placeras på en stabil, vinklad fotstöd.

Ett av de största problemen i samband med arbetstaga trötthet är karpaltunnelsyndrom. Repetitiva rörelser i en felaktig ställning är vad förvärra karpaltunneln. Dessa typer av skador kan minskas dock genom att hålla tangentbordet centrerad direkt framför arbetstagaren. Dessutom bör armarna och armbågarna vara nära kroppen och avslappnad; handleder bör hållas oförändrad i förhållande till underarmarna. Med hjälp av en stabil arbetsyta och en negativ lutning tangentbord fack, är hjälp lösningar också. Kanske den viktigaste faktorn är dock att undvika repetitiva belastningsskador, är att ta täta korta pauser för att sträcka.

Tillsammans med ovanstående rekommendationer, bör datoranvändare tycker om sin arbetsmiljö och ta hänsyn till andra saker omkring dem såsom belysning, ventilation och buller. Det finns andra faktorer att utforska. Förmodligen den viktigaste av dessa är hur mycket tid kommer att spenderas på arbetsstationen. Om det är bara några minuter om dagen, kanske ergonomiska frågor inte så hög prioritet. Men om det är mer än fyra timmar per dag, är en ergonomisk arbetsstation viktigt för medarbetarnas välbefinnande.

Genom att skapa en ergonomisk arbetsstation, kommer kostnaden för arbetsrelaterade skador såsom karpaltunnelsyndrom, ryggbesvär, och andra belastningsskador minskas. Medan de tillhörande kostnader kan tyckas onödigt i början, kommer de att löna sig i längden. Sjukfrånvaro minskar, medarbetarnöjdhet kommer att stiga, och produktiviteten kommer att maximeras.

  • Ansträngda ögon sker ofta i kontorsmiljöer.
  • En dator, tangentbord och mus på en ergonomisk arbetsplats.
  • Ergonomiska arbetsplatser har element placerade så att de inte orsakar stress eller skada på kroppen medan du arbetar.
  • Webb programmerare och andra datoranvändare kan minska sin risk för cubital eller Carpal tunnel frågor genom att använda ett ergonomiskt tangentbord.