Hur man handskas med låg libido i Män

July 30

Brist på sexuell lust, eller låg libido, kan drabba män och kvinnor. Låg libido är inte bara en "slump", men en fortsatt brist på lust att ha sex under en tid. Vad orsakar låg manliga libido varierar från känslomässigt lidande till fysiska problem. Det bästa sättet att behandla brist på sexuell lust är att träffa en läkare. En läkare kan utesluta fysiska faktorer medan en sexterapeut eller äktenskapsrådgivare kan behandla psykologiska faktorer.

En av de vanligaste orsakerna till låg manliga libido dessa dagar är stress. Du kommer hem sent varje kväll från jobbet, eller om du har förlorat ditt jobb, eller vad som helst, och sex är det sista du tänker på. Om din partner är amorösa och sedan börjar klaga bli avvisad, blir du ännu Tenser och vill ha sex ännu mindre. En ond cirkel bygger upp, och ditt sexliv kan försämras ner till ingenting.

Kan du fixa ett problem som detta själv? Kanske, men det är inte lätt. En av komponenterna i detta problem är vanligen en brist på kommunikation. Och bryta ner de barriärer som har inrättats kan vara mycket svårt att göra. En bra rekommendation är att besöka en sexterapeut eller äktenskapsrådgivare.

Några av orsakerna till förlust av sexuell lust är inte känslomässigt men fysiskt. Till exempel kan testikel- och prostatacancer både påverkar libido. En bra sex terapeut frågar alltid att mannen ser en läkare först för att utesluta eventuella medicinska problem.