Vad är Faux Flooring?

August 13

Faux golv är en tillverkad golv oftast gjorda av ett laminat som ser ut som en annan typ av ämne, såsom lövträ, marmor, eller skiffer. Även faux golv kan likna den äkta varan, kommer det ofta kostar en bråkdel av vad det skulle kosta att köpa autentiskt material och är oftast enklare att installera. Denna typ av falska golv kan härma nästan vad som helst, från väderbitna klippor till äkta läder. En alternativ stil av faux golv är trompe l'oeil typ, ett golv med mönster, bilder eller målningar. Denna typ av golv är tänkt att lura betraktaren med optiska illusioner som ger intryck av tegel, sten eller målade scener med detaljerade bilder.

Ofta är faux golv ett alternativ till lövträ, särskilt om den underliggande ytan är betong. Installera en traditionell trägolv på en betongyta är vanligtvis inte praktiskt eftersom ett undergolv kan behöva byggas. Detta kommer inte bara att kosta mer, men skär ner på värdefulla golv till tak utrymme i rummet. Faux trägolv kan oftast installeras på betong. Denna typ av laminat passerar ofta för äkta trägolv eftersom det kommer i liknande stilar, såsom parkett eller antik-typ planka golv.

Om en husägare gillar utmaningen att gör-det-själv-installation, kan faux golv vara tilltalande. Till exempel installera en riktig marmorgolv är ett jobb som kräver en professionell, men en faux marmorgolv är en mer hanterbar projekt. Eftersom du installerar en riktig klinkergolv oftast innebär att arbeta med stökigt injekteringsbruk, kan ett faux klinkergolv vara ett attraktivt val eftersom det ser riktigt, men kräver inte injekteringsbruk.

För en ovanlig typ av golv, är det visuellt vilseledande trompe l'oeil stil ett sätt att uppmärksamma ett rum. Även skapandet av denna faux golv kan vara tidskrävande, kan slutresultatet misstas för riktiga sten, tegel eller kakel. Ibland kan en trompe l'oeil golvet kommer att innehålla en originalmålning med detaljer som drar betraktaren in i scenen, nästan som om de har klev innanför bilden. En lekrum golv kan funktionen barnen simmar i en pool eller en trappa upp badrum kan erbjuda information om underjordiska ledningar avslutande av in i en blå himmel. En matsal golv kan lura tittarna att tro att de har just gått in i en diner, med handmålade bilder av kockar, servitriser och bodar.

  • I allmänhet, laminat trägolv är billigare och mer hållbara än riktiga trägolv.
  • Faux golv är ett bra alternativ för att ansöka på en betongyta.