Vad är Paperwhites?

April 9

Paperwhites är en art av doftande, uppsvällda, perenn växt som tillhör släktet Narcissus och Amaryllidaceae familjen. Dessa höga, resa växter, ibland benämnda Tazett, är hemma i regioner i Asien och Europa, men odlas inomhus och i varma utomhus klimat runt om i världen. De är oftast består av vita blommor; Men vissa sorter kommer även i orange, gult, eller en kombination av nyanser.

Liksom deras nära kusin, påsklilja, Paperwhites bära rörliknande koppar i centrum för deras blommar, som är omgivna av ömtåliga kronblad och blågrå blad. Dessa små, stjärnformiga blommar växa i stora klasar atop smal, ljus-gröna stjälkar som kan nå 11 inches (30 cm) till (45 cm) 1,4 meter i höjd. Färgen på dessa blommor kan variera, beroende på sorten. Till exempel, bär den kinesiska Sacred Lily vita kronblad och en gul kopp, har Grand Soleil D'Or gula kronblad och en orange cup, medan den mycket populära Ziva sorten består helt av en ljus, vit nyans.

Oavsett vilken sort, Paperwhites är mycket populära växter på grund av deras märkbara och ofta lockande doft. Dessutom har odla dessa växter blivit något av en vinter tidsfördriv för många, eftersom de anses lätt att tvinga in i blom utan kylning lökarna. Den enkel process av växande Paperwhites börjar inomhus med att fylla en grund skål med dekorativa eller vanligt stenar och placera flera lökar i upprätt läge mellan stenarna. Efter det bör bara tillräckligt med vatten tillsättas för att täcka botten av lökar, och skålen bör placeras i ett skuggat område. Inom två veckor bör rötter börjar utvecklas, och glödlampan kan transplanteras in i marken, där det kommer att ta fyra till sex veckor för att börja blomma.

Växande denna växt utomhus är också tänkt att vara lätt, förutsatt att platsen är varm under planteringssäsongen. Eftersom dessa växter växer från lökar, som ger en riklig mängd matförvaring, ingen gödsel behövs; kommer dock att använda en liten mängd hjälpa lampan ta in mer energi för följande växtsäsongen. Paperwhites bör planteras i en ljus plats, när de växer sitt bästa i värmen men de kan också tål halvskugga. Marken bör vara väl dränerad för att förhindra röta eller mögel tillväxt, och kan bestå av torv, nedbrutet gödsel eller jord bark.