Vilka är några kända Filmmaking Familjer?

January 1

Filmen världen är en plats för drömmar och ambitioner, där vem du känner kan vara lika viktigt som vad du vet. Det är lite konstigt att film arv kan vara generations, gått från gamla till unga genom talang och släktband. Filmmaking familjer är ganska vanligt i Hollywood, med några kända grupper som utgör en stor del av industrin.

Kanske en av de mest kända filmmaking familjer är att visionär regissör, ​​Francis Ford Coppola. Coppola själv var son till en duktig kompositör, men gjorde sig ett namn som en av världens € s största regissörer med sin Gudfadern-trilogin. De Coppolas är en av Hollywoodâ € s största filmmaking familjer; Francisâ € dotter, Sofia, har agerat och regisserat, samt vinna en Oscar för bästa manus 2003 för Lost In Translation. Francisâ € son, Roman, är också en regissör, ​​och har vunnit bifall för sitt arbete samar skriva 2008 filmen The Darjeeling Limited. Den kanske mest kända av familjen är Oscarbelönade skådespelaren Nicolas Cage, brorson till Francis Ford Coppola.

Vissa filmmaking familjer har förmåga att spänna över kontinenter med sin talang, såsom är fallet med den Minghella ätten. Den tragiska död engelska regissören Anthony Minghella 2008 lämnat ett stort tomrum i filmvärlden, men hans son och bror bära på Directora € s arv av kvalitetsfilm och TV-produktion. Broder Dominic Minghella är en populär brittisk manusförfattare, främst på den kritikerrosade TV-serien, Robin Hood. Anthony Minghellaâ € s son, Max, har tagit Amerika med storm med sina skådespelar talanger. Trots hans engagemang för att slutföra skolan vid Columbia University, har Max funnit tid att göra mål flera kritikerrosade filmer, bland annat en ledande roll i den efterlängtade Agora, co-starring Rachel Weisz.

Ibland, som i Coppolas traditionen, familjemedlemmar filial i många olika områden av film, men andra familjer filmmaking har en stark tradition i ett avsnitt. Den Newman Familjen verkar ha en uncanny knack för musik, med inte mindre än sex ledamöter som deltar i film sammansättning och låtskrivande. Den första generationen av Newman kompositörer ingår Alfred Newman, som nominerades till 45 Oscars och vann nio, och Lionel Newman, som krediteras i över 200 filmer.

Nästa generation av familjen är inte mindre imponerande: kusiner Randy och Thomas Newman är kända för sin visionära arbete med animerade filmer av Pixar, såväl som icke-filmrelaterade kompositioner. David Newman, son till Alfred och bror till Thomas, upprätthåller också en mycket framgångsrik karriär som filmkompositör, och nominerades till en Oscar för Anastasia. Den tredje generationen av denna dynasti är också upp och kommande, Joey Newman, sonson till Alfred, har redan gjort sig ett namn för komposition och orkestrering i både film och tv.

Det kan aldrig vara helt klarlagt huruvida talang, miljö eller vanligt anslutningar gör framgången för filmproduktion familjer möjliga. Det är obestridligt att familje dynastier som ibland tycks bestå halva Hollywood är en välsignelse för branschen. Även om det kan vara svårt för filmskapare utan kända släktingar för att lyckas, många människor fortfarande hitta något trevligt i idén om ett familjeföretag.

  • Berömda Hollywood filmmaking familjer innehåller ofta Henry Fonda, hans dotter Jane, sonen Peter och dotterdotter Bridget Fonda.