Vad är en Tea Tree Condi?

January 13

Tea tree balsam är en hårvårdsprodukt som använder olja från tea tree löv i en återfuktande bas. Konditione allmänhet används för att göra håret mjukt och lättare att kamma, och tea tree-versioner kan ha extra fördelar vid behandling av hårbotten. Melaleuca, eller tea tree, kan olja ha medicinska egenskaper för att lugna inflammation i hårbotten och lindra klåda eller fjällning av huden. Det kan också vara effektivt för att förhindra tovor i längre hår och förbättra torra strängar.

Med ursprung i Australien, har tea tree och dess blad oljor länge ansetts användbara i kosmetika och medicin. Även om dess användning och effektivitet inte har övervakats eller beprövad av US Food and Drug Administration (FDA), har tea tree olja blir mer lättillgängliga på apotek och hälsokostbutiker. Det har förekommit rapporter om biverkningar av att använda höga koncentrationer av oljan, men produkter för köp innehåller vanligtvis mycket utspädda mängder. Förespråkare för ekologiska produkter har länge säljs och används te träd produkter internationellt.

Hårbalsam innehåller i allmänhet mjukgörande och oljor och inkludera dofter. Tea tree balsam kan parfymerade med ytterligare naturliga eller syntetiska parfymer, eller det kan bära doften av tea tree-olja, som liknar en stark mentol. Beroende på koncentrationen av tea tree-olja, kan balsam säljas för allmän hårvård eller för specialiserad behandling av hårbotten tillstånd såsom psoriasis eller mjäll. Olja och fukt används för att behandla klåda och tea tree olja kan ha den extra fördelen av att producera en stickande eller kyla frisk känsla när den tillämpas.

Vissa typer av oljor konditione kan smörjas in torrt hår och vänster för att sippra in före sköljning. Tea tree balsam appliceras ofta på vått hår och masseras genom hårbotten och hår själv. Bruksanvisning kan innefatta en period av att lämna balsam i blöt på huvudet före sköljning, vilket kan ge tid för förbättrad mättnad av hårsäckarna. Ytterligare tid på håret kan också öka uthållighet eller kasta av conditionerâ € s doft.

Använda balsam för att förbättra utseendet och känslan i håret är en del av det dagliga grooming för många individer, och att hitta produkter som är anpassade till specifika hår behov kan inkludera försök och misstag. Tea tree balsam kan vara en effektiv alternativ för behandling av hårbotten obehag och förbättra hanterbarheten hår. Organiska eller syntetiska varumärken kan hittas, och tea tree olja i sig kan läggas till ordinarie balsam för att skapa hemgjorda versioner.

  • En flaska tea tree balsam.
  • Tea tree olja kommer från en infödd svenska träd.
  • Tea tree balsam kan vara effektiv vid behandling av mjäll.