Vilka är de olika typerna av badrum Avgas Fans?

December 13

Det finns flera olika typer av badrum frånluftsfläktar. De flesta är rektangulära och vita eller benvita, men det finns några dekorativa fans tillgängliga. Andra variationer inkluderar bullernivån produceras, eller sone rating, mängd luftflöde och estetisk design. Det finns också flera typer av tillägg som ofta finns med badrum frånluftsfläktar.

En tyst fläkt är vanligen den mest önskvärda. Tillverkarna betygsätta tystnaden av en fläkt med en måttenhet som kallas en sone. Ju högre sone rating, desto starkare fläkten. Det är vanligt för tystare fans att vara dyrare än starkare fans, även om en fläkt med en rating mellan 0,5-1,2 sone förmodligen kommer att vara ganska tyst utan att vara alltför dyrt. En fläkt som har en 2,0 till en 4,0 sone Betyget är oftast för hög för hemmabruk.

Väl fungerande badrum frånluftsfläktar producerar normalt ca 1 kubikfot (ca .03 m 3) per minut (CFM) luftflöde per kvadratfot av badrummet. Till exempel, om badrummet är 5 fot (1,52 meter) med 8 fot (2,43 meter), eller 40 fot 2 (3,71 m 2), bör badrummet frånluftsfläkt vara minst 40 CFM. Ett stort badrum, som innehåller ett bubbelbadkar förutom en dusch, kan kräva två små fläktar på motsatta sidor av rummet för att se till att fukten kommer att tas bort från badrummet effektivt.

Tillägg för badrum frånluftsfläktar inkluderar lampor, nattljus, och värmelampor. Om badrummet frånluftsfläkt är den primära ljuskällan för ett badrum, så är det viktigt att välja en fläkt med tillräckligt hög effekt för att ge gott om ljus. En fläkt som bara stöder ett lågt wattal ljus, såsom 40 till 60 watt, kan vara för svag för ett badrum som inte har extra armaturer. Night Lights har en mycket låg effekt, med början vid 4 watt. Värmer lampor har effektklasser, som sträcker sig från 100 till 250 watt, för en värmelampa, till 1500 eller fler watt för ett integrerat värmeelement.

Den vanligaste stilen för ett badrum frånluftsfläkt är en rektangulär form försedda med ett galler. Ett ljus normalt är integrerad in i mitten av gallret. Något mindre vanligt men ändå allmänt tillgänglig, är runda frånluftsfläktar. Både runda och rektangulära former är oftast vit eller benvit att blanda med till taket färgen. Vissa frånluftsfläktar är utformade för att vara dekorativa och estetiskt tilltalande. Grillen på en dekorativ frånluftsfläkt är kamouflerade för att se ut som en infälld tak fixtur och finns i en mängd olika färger och utföranden.

  • Badrum med bubbelbadkar och dusch kan behöva mer än en frånluftsfläkt.
  • Korrekt fungerande badrum frånluftsfläktar producerar 1 kubikfot per minut av luftflöde per kvadratfot av badrummet.