Vad är en Power Nap?

December 18

Studier tyder på att många människor upplever betydande droppar i energi- och koncentrationsnivåer cirka åtta timmar efter uppvaknandet från regelbunden sömn. Denna nedgång inträffar vanligen under sena eftermiddagen kontorstid, så finns det ofta en förlust av produktivitet samt. Arbetstagare kan uppleva en förlust av mental fokus, synskärpa eller fysisk uthållighet. För att motverka dessa effekter, ett antal människor tar en kort sömn paus känd som en power nap.

En power nap ger många av samma rekuperativ fördelarna med regelbunden sömn, men i mycket mindre tid. En makt napper försöker inte falla in i en djup form av sömn under några timmar, utan snarare når det andra steget i en fem stadium sömncykel inom en timmes tid eller mindre. Faktum är att många sömn experter tyder en effektiv power nap bör endast pågå 20-30 minuter för att undvika att grogginess förknippas med avbrutna sömn cykler.

Under första och andra etappen av en normal sömncykel, kroppens muskler har en möjlighet att koppla av medan den napper mentala tillstånd är utvilad. I genomsnitt flesta människor når slutet av den andra etappen av sömn inom en timme eller mindre. Ställa in ett alarm för den tid bör hindra en effekt napper från att komma in djupare stadier av sömn som innebär att drömma och fysisk återhämtning. Vakna upp från etapp tre, fyra eller fem av sömncykel förtid kan lämna napper känslan ännu mer groggy och mindre fokuserad än före tupplur.

Ta en power nap handlar om att hitta en distraktion fritt område och ställa ett alarm i minst 20 minuter, men inte mer än en timme. Många arbetare verkligen sova under sina lunchraster, eller under förlängd driftstopp på sina kontor. En power nap är närmare meditation än en maklig tupplur hemma, dock. Målet är att nå ett tillstånd av mental och fysisk avslappning med en försäkran om att ett larm inte kommer att tillåta napper falla helt i sömn. Helst ska en effekt napper komma ut ur tupplur känsla mentalt utvilad, inte groggy eller sömnbrist.

En power nap kan också hjälpa förare på långa resor. För att undvika trötthet, bör en förare drar iväg till en utsedd rastplats med jämna mellanrum och ta en kort power nap innan du fortsätter resan. Sömnbrist i kombination med de hypnotiska effekterna av landsvägskörning kan reducera förarens reaktionstid och mental skärpa. Vissa kör experter menar att en juridisk koffein piller eller koffeinbemängda dryck strax innan en power nap. Koffeinet kommer inte att ha tid att börja gälla under tupplur, men det kommer att börja arbeta på samma sätt som föraren går tillbaka på vägen.

Många företag runt om i världen inser nu fördelarna med en power nap, och de uppmuntrar ofta anställda att ta en någon gång under arbetstid. Med en kort power nap under dagen bör inte ha någon effekt på en persons normala sömncykel, men en längre period av djup sömn under dagen kan skapa vissa svårigheter att somna på natten. Om tiden inte tillåter en fullständig power nap, kan vissa människor också dra nytta av ett par minuter av tyst meditation.

  • Studier visar effekt tupplur kan vara fördelaktigt.
  • En power nap ger samma rekuperativ fördelarna med regelbunden sömn.
  • En power nap under en lunchrast kan hjälpa en person att få igenom resten av arbetsdagen.
  • Vissa jobb kan tillåta för krafttupplurar under dagen.
  • Krafttupplurar varar bara en halvtimme som mest.
  • En tupplur som varar för länge kan orsaka grogginess.