Hur man Välj ett Varumärke

December 20

Oavsett om du väljer att hämta ditt företags varumärke på egen hand eller söka varumärkes namnge hjälp från en professionell marknadsföring företaget, engagera ditt eget företag team i märkes-plockningsprocessen:

 1. Ange de attribut du personligen vill spegla i ditt varumärke.

  Vilka delar av din varumärkeslöfte vill du ditt namn för att avancera? Vilka ord definierar det tecken du vill att ditt namn för att förmedla?
 2. Föra samman en grupp av betrodda medarbetare, kollegor eller vänner och familj, och fråga dem vad slags namn kommer till sina sinnen för ditt varumärke.

  Denna reaktion fokuserar du på varumärket väsen, attribut, och karaktär som verkar sant för dem som är mest engagerade med ditt företag.
 3. Bestäm vem som egentligen kommer att besluta om ditt namn.

  Kommer det slutliga valet ligga hos en enda person eller med laget? Kommer det att krävas ett enhälligt, eller kommer majoritetsregeln? Kommer en person ha vetorätt?
 4. Involvera alla vem du vill ha ett ord med i namngivningsprocessen.

  Se till att alla som deltar i processen att förstå orsakerna bakom namnet som presenteras.

När det blir dags att faktiskt namnge ditt varumärke, gör dig redo att spendera lite tid och även en del pengar, särskilt om din Brända € ar kommer att spänna över ett stort marknadsområde, tävla mot stora varumärken, eller stödja en större vision som kommer att ta decennier att uppnå och därför kommer att leva långt in i framtiden. Detta är en beslut som du vill tänka igenom, istället för att använda det första namnet som kommer till ditt sinne.