Vad Exerstriding?

April 9

Exerstriding är en form av fitness promenader där deltagarna använder stavar för att driva sig själva tillsammans när de går, och därigenom arbeta överkroppen förutom underkroppen. När praktiseras på regelbunden basis, kan Exerstriding bidra till att öka överkroppen styrka och allmän uthållighet, och det bränner också fler kalorier än regelbundna promenader. Eftersom denna form av kondition promenader är mycket lätt och mild, kan människor av alla nivåer av förmåga gör det, inklusive äldre.

Fitness promenader som inkluderar poler kallas stavgång. Stavgång har mycket gamla rötter. Många medlemmar i konkurrerande skidteam har tränat under lågsäsongen med stolpar sedan 1960-talet och 1970-talet, och med tiden började avslappnade idrottare plocka upp konceptet också. År 1985 Tom Rutlin myntade uttrycket "Exerstriding" och började främja stavgång till världen. Hans ansträngningar visat sig framgångsrik, och många företag producerar speciellt utformade stolpar för stavgång som finns tillgängliga på idrotts leverans butiker.

I huvudsak är Exerstriding som skidåkning, utan skidorna. Det kräver inte samordning och kompetens skidåkning, och det är mycket lätt att lära sig. Stavgångare bär normalt speciellt utformad handledsband, håller polerna lätt i sina händer, och när de går, skjuta de av med armen som är motsatt den ledande benet. Under vandringen kommer tusentals mjuka repetitioner fungerar överkroppen.

Det bästa sättet att illustrera Exerstriding är att engagera dig i en kort fysisk träning. Förutsatt att du sitter vid ett skrivbord, gör händerna i nävarna och placera dem på skrivbordet rakt ut framför dig med tummarna uppåt. Sedan försiktigt bära ner på skrivbordet, en näve i taget, alternerande nävar i en stadig rytm. När du gör det, bör du märka ett antal muskelgrupper i överkroppen fungerar, och dessa samma grupper kommer att utarbetas under en Exerstriding session.

De gångstavar som används i Exerstriding är viktiga. De flesta människor rekommenderar att polerna vara runt 70% av Exterstrider s kroppslängd, och det är bäst att använda fasta stolpar, snarare än teleskop sådana, eftersom fasta poler kommer att ge mer stöd. Många företag gör också stolpar med tips som är särskilt utformade för stigar, terrängkörning, och gator.

Till Exerstride, ta dina gångstavar och gå utanför. Använd handledsremmen att fästa stolparna till händerna på en bekväm vinkel, och börja med polerna bakom dig. Bly med vad fot är bekväm, vilket stången i motsatt handen framåt som du steg framåt. Ta inte med stången framför dina fötter: helt enkelt ta den tillsammans. Sedan, vagga framåt, skjuter ifrån med stången så att den hamnar bakom dig. Upprepa processen med din andra foten, och få en jämn rytm går, precis som en skidåkare. Du kanske vill begränsa dina promenader de första gångerna ute, eftersom du kommer att arbeta okända muskelgrupper.

  • Exerstriding är en mild form av motion som är lämplig för de äldre.