Vad är störande av ordningen?

May 1

Störande av ordningen tenderar att betyda skapa någon typ av buller som är besvärande för de flesta människor. Exempel på detta kan omfatta spela musik extremt högt, vanligtvis efter 9 eller 22:00, eller kör utrustning som gör mycket höga ljud. Avgiften kan falla inom ramen för en grupp av avgifter som kallas förargelseväckande beteende eller det kan betraktas separat. Exakt hur avgiften anses tenderar att bero på varje jurisdiktion, men i många av dem, är detta ett brott på förseelse nivå, föremål för åtminstone böter och eventuellt fängelse, även om den senare är sällsynt.

Människor har olika toleransnivåer för buller och polisen ropade att hantera en störande av ordningen fall måste bestämma om en persons beteende verkligen stör många människor, eller bara stör en individ som klagade. Detta kan göra en skillnad i hur och om avgifter arkiveras. När någon inte klaga på en annan persons upprepade beteende som de hittar stör freden, även om ingen stillestånd inträffar, eller inga avgifter förs, är det ibland möjligt att stämma folk i civil domstol. Detta kan vara dyrt och är inte alltid winnable, särskilt om den person som fört laddningen har en mycket låg tolerans för buller.

Dessutom har många gånger om polisen svarar på anklagelser om att någon är störande av ordningen kommer de inte omedelbart citera personen. Ett högt parti pågår granne kanske inte med en avgift på störa pjäsen. Alternativt kan det sluta med polisen bryta upp partiet, ber alla att lämna och utfärda en skarp varning. Tolerans av detta slag kan bära tunna om samma människor kastar högljudda fester varje helg, och i dessa fall polisen skulle kunna överväga att citera husägare.

När någon störande av ordningen, de kränker inte bara trumhinnorna andras men ett begrepp som hölls kär i många samhällen. Detta är att människor är beroende av en definition av allmän fred eller ordning, och när folk kliver utanför denna definition, de gör det svårt för andra att fredligt gå om sin verksamhet. Det är möjligt att få en avgift för högt svära offentligt eftersom det kränker en del människor och tar bort deras frid och tröst i att vara en del av samhället. Dessa lagar är egentligen avsedda att främja sätt så att alla människor upprätthålla ett minimum av gott uppförande mot varandra.

Även om lagen är mest om seder, är det inget skämt för att få en störande av ordningen laddning. Det kan kosta pengar, kan resultera i fängelse, och ligger kvar på de flesta människors kriminalregister. Det finns en verklig konsekvens för att kliva utanför dessa "offentliga seder" lagar, och att behöva ansöka om en gripande och anklagelse, även om en förseelse, kan skada rykte, och chanserna för sysselsättningen.

  • Störande av ordningen kan innefatta någon spelar musik vid extrema volymnivåerna.
  • En avgift på störande av ordningen kvar på de flesta människors kriminalregister.
  • Även sällsynta, är fängelse en möjlig konsekvens för störande av ordningen.
  • Störande av ordningen kan resultera i fängelse.