Vilka är de bästa tipsen för att köpa begagnad slagverk?

March 29

När du köper används slagverk, bör konsumenterna anser innehålla den typ av musik de spelar, till exempel folkmusik eller klassisk orkestermusik, och anledningen till att de behöver instrumentet. Generellt när man köper begagnade varor, bör en person väga för- och nackdelar med att köpa på nätet poster kontra köpa objekt från en tegel och murbruk butik eller en lokal säljare. Det är lämpligt att ha en erfaren musiker eller annan professionell inspektera objektet, speciellt om det är dyrt, till exempel ett piano eller full trumset. Detta råd är särskilt viktigt om någon köper en vara på nätet eller utan att se det personligen.

En köpare bör be säljaren några relevanta frågor. Det är viktigt att känna till tillverkarens namn och objektets modell och serienummer, objektets ålder, och anledningen personen säljer den. Ibland säljer instrument eftersom de inte längre spela dem, eftersom de vill uppgradera till ett bättre instrument, eller på grund av att instrumentet är defekt. En potentiell köpare bör lyssna efter ledtrådar som kan berätta för honom att personen säljer en dålig eller trasig instrument. Han kanske vill fråga om personen spelat instrumentet eller om det var någon annans och vara uppmärksam på eventuella bedrägerier eller stöld.

Andra viktiga frågor rör någon garanti eller garanti. Ibland tillverkarens garanti sträcker sig till framtida ägare, eller en köpare kan köpa den för artikeln. Det är viktigt att säljaren erbjudandet anlita ifall slaginstrument är inte lika bra som utlovat. Vanligtvis, om en person insisterar på en garanti, kommer en skuggig säljare ta erbjudandet. Vissa musikaffärer erbjuder begränsade garantier på begagnade varor.

En visuell inspektion är viktigt när man köper begagnad slagverk. Det är viktigt att inspektera instrumentets villkor för ledtrådar till hur en person som behandlas det. Varan ska vara i gott skick och fria från sprickor och defekter. Split laminatytor och andra problem kan tyda på att ägaren inte tar väl hand om den. En köpare bör leta efter trasiga delar och saknade hårdvara.

Fysiskt inspektera objektet ingår vanligtvis spelar på instrumentet. Varan ska vara robust, och alla rörliga delar bör röra sig fritt. Om den har hjul, bör en potentiell köpare flytta runt och titta på ostadighet, trånga eller trasiga hjul, och svår manövrering. Ibland delar som hjulen kan vara mycket dyrt för begagnade slag hårdvara. I varje situation när man köper används slagverk, är det viktigt att en potentiell köpare eller en professionell inspektera objektet.

Om det inte är möjligt att personligen kontrollera objektet, kan det vara möjligt att anlita en professionell för att inspektera den. Denna person kan vara en musikaffär ägare, musiklärare, eller en professionell musiker. Om den som utför inspektionen är en vän till säljaren, kan rapporten vara befläckat, men om personen är en oberoende observatör, kan rapporten vara ovärderlig.

När du köper begagnade slagverk och hårdvara, är det viktigt att beakta olika källor. Ofta erbjuder musikaffärer används, ombyggda eller renoverade objekt. Vanligtvis dessa poster har bra garantier. Andra källor är musiker som uppgraderar eller lämnar musikindustrin, tillverkare eller återförsäljare demo objekt och försäljning egendom. När du köper en demo post, bör konsumenterna lär där det användes, årsmodell, och om det spelades eller helt enkelt visas.

En köpare bör forskning möjliga problem. Till exempel behöver ett piano som reglerar var 5 till 10 år, och har detta gjort kan kosta tusentals dollar. När en säljare listar en femdelad trumset, bör en köpare veta att i branschen som en uppsättning har endast fem trummor. Det kan eller inte kan inkludera andra slaginstrument, såsom cymbaler, eller slagverks hårdvara. Ett annat möjligt problem är insekts-angripna instrument, särskilt pianon som hyser kackerlackor.