Hur väljer jag det bästa saxofon Stand?

April 4

En kvalitet saxofon stand är ett måste för att skydda musikerns instrument. Trots att flera faktorer spelar när man väljer en saxofon monter, storlek, vikt och typ av saxofon är de primära överväganden. Du bör därför välja en monter som är robust och stark nog för att hantera din sax val. Den stand fötter måste vara fast för att stödja vikten utan att välta. En slät yta är också viktigt; ojämnheter kan repa hornet.

Göra en del forskning innan du köper kan spara huvudvärk och beklagar senare. Det kommer sannolikt att ta lite tid att bestämma vilken saxofon stand är ytterst rätt för dig baserat på vad du önskar kontra vad du har råd. Även om det inte alltid är nödvändigt att investera i den dyraste montern, billiga står oftast är för lätt och tunn att stödja instrumentet ordentligt. Internet musikaffärer kan erbjuda de bästa priserna, men det är alltid bättre att testa flera montrar på en musikaffär innan du köper en monter. Om du inte redan vet det exakta märke och modell av saxofon står du vill köpa, köpa från en Internet-återförsäljare kan ibland leda till frustration eller besvikelse.

Som en del av shopping runt processen, hjälper det också till att besöka Internet-forum för saxofonister. Diskussioner om vissa typer av saxofonställ kan hittas där, och de åsikter som uttrycks är oftast de professionella arbetsmetoder musiker. Du kanske också vill skicka en fråga gatuprostitution råd från andra forummedlemmar som begär rekommendationer som saxofonställ skulle bäst passar dina behov. När du hittar ett par modeller som intresserar dig, forskning dem ytterligare genom att kolla recensioner på nätet. Läsa erfarenheter från andra saxofonister som köpt samma monter kommer sannolikt påverka ditt beslut till viss del också.

Beroende på om du spelar alt, sopran, tenor eller barytonsaxofon, bör stativet noggrant utvärderas och testas för sin förmåga att hålla instrumentet stadigt. Det är en bra idé att ta med ditt instrument tillsammans med dig till musikbutiken så att du kan se hur väl stativet stöder vikten av just instrument. Prova att spela din sax använder stativet för att avgöra om det ger tillräcklig komfort och användarvänlighet. Naturligtvis du vill stativet vara snygg också - speciellt om du kommer att använda det på scenen - men ser inte alls lika viktigt som kvaliteten i byggandet.

  • En typ av träblåsinstrument, är saxofoner i mässing och vanligt hörs i jazz, R & B och ibland sten.