Vad är en pump Jack?

March 27

En pump uttaget är en anordning som används i oljeproduktionen när trycket inuti en brunn är inte tillräckligt för att tvinga oljan till ytan. Pump jack körs att fysiskt utvinna olja för användning. Pump jacks användes historically på brunnar med låga produktionsnivåer, och kan ses utspridda landskapet i många regioner där oljekällor har grävt. Den distinkta utseende pumpjack har blivit ikoniska och dessa enheter används ofta som symboler för olje- och gasindustrin, bland annat om vissa företagslogotyper.

Känd av namn som "nicka åsnan," "gräshoppa pump" och "törstig fågel," pumpjack består av en lång stråle rörd av en extern strömkälla. Eftersom änden av balken stiger och sjunker, doppar den vägda änden i och ut från brunnen för att utvinna olja. Den andra änden är ansluten till en trissa system som är ansluten till strömkällan, vilket ger kontinuerlig förflyttning av pump uttag medan den är påslagen.

Samma grundläggande mekanik kan också ses i utformningen av några hand pumpas brunnar, med en människa som tjänar som kraftkälla. Pump uttagen kan köras på generatorer, samt centrala nätaggregat. I stora oljefält, kan pumpjack vara uppträdda tillsammans längs en strömanslutning för att komma åt en central energikälla. Fältarbetare hålla enheterna, som ger smörjning och byte slitna delar.

Dessa enheter kan inte nödvändigtvis köra på heltid. Produktionen kan justeras som svar på förändrade oljepriser och andra faktorer, och dessutom vissa brunnar måste få vila för att få nivåerna av olja upp tillräckligt högt för att nå med en pump. Typiskt extraherar pumpdomkraft en lösning av olja och saltvatten, tillsammans med andra föroreningar, och om en brunn arbetar för hårt, kommer nivån sjunka under räckhåll för pumpen. Förmågan att anpassa produktionsnivåer med en pump jack låter fältarbetare för att styra hur mycket olja utvinns, och när.

När dras ur marken med en pump jack, kan oljan flyttas till behållare för frakt och eventuell behandling. I behandlingsprocessen föroreningarna kommer att tas bort och oljan kommer att graderas och utsättas för en rad raffinaderiprocesser för att producera olika olja och gas. Graden av oljan beror på ett antal faktorer, med högre graderade oljor i allmänhet är mer värdefull.

  • En pump jack oljekälla.