Vad är en Diesel Forklift?

December 3

En diesel gaffeltruck är ett fordon som används för att lyfta pallar eller andra tunga föremål, och det rinner av dieselbränsle snarare än ett batteri eller bensin. Dieselmotorer används vanligen i större maskiner avsedda för användning i tunga applikationer, så en diesel gaffeltruck är sannolikt mycket större än andra modeller. Det är också sannolikt att kunna lyfta mycket tyngre laster, även om detta inte alltid nödvändigtvis fallet. Användningen av diesel i en motor ger maskinen flera fördelar och nackdelar över bensinmotorer samt batterier.

Dieselmotorer använder inte tändstift; bränslet istället upphettas inuti cylindern, och i de flesta fall, är effektivare förbränning av dieselbränsle. Det producerar också mer vridmoment, vilket är anledningen till att det är fördelaktigt för större, arbetsinriktade fordon. En diesel gaffeltruck sannolikt kommer att användas i jordbruks- eller industrimiljöer där effekt och produktion vridmoment är viktiga. Dieselbränsle kan tendera att vara dyrare än bensin, emellertid, vilket innebär att det inte alltid är kostnadseffektivt att köra en diesel gaffeltruck.

Liksom andra typer av truckar, kan en diesel gaffeltruck har antingen pneumatiska eller fasta gummidäck. Detta beror oftast på de ansökningar för vilka gaffeltruck kommer att användas; även golv i lager eller fabriker kräver vanligen solida gummidäck, medan ojämna ytor som ofta finns på byggarbetsplatser eller inställningar jordbruks kräver luftfyllda däck för att uppmuntra stabilitet och manövrerbarhet. Storleken på maskinen kan också diktera vilken typ av däck används. Ett telehandler gaffeltruck är en vanlig typ av diesel gaffeltruck används främst i utomhusmiljöer, och den har luftfyllda däck för stabilitet och styrning. Denna typ av gaffeltruck används för att lyfta laster till mycket högre höjder än konventionella truckar.

En av nackdelarna med diesel gaffeltruck är produktion av avgaser. Dessa ångor tenderar att vara tjockare och mer utbredd än rök från bensinmotorer; batteridrivna hissar producerar inga avgaser. Förekomsten av denna tjocka avgas kan göra diesel lyfter ett dåligt val för inomhus inställningar, även om många moderna modeller har trappat ner på avgasproduktionen avsevärt. Dieselavgaser är mycket skadligt att inandas eller om det kommer i kontakt med ögonen. Detta är oftast inte en fråga på utomhusinställningar, även om en maskin som orsakar överdriven avgaser också kan bli problematiskt utomhus.

  • Vissa truckar, särskilt större modeller, är dieseldrivna.