Vilka är de bästa tipsen för att göra en DIY Shoe Rack?

April 20

Att göra en DIY skohylla är ett bra sätt att spara utrymme utan att gå till affären för att köpa en dyrare prefabricerad enhet. Innan du går ut för att köpa material, bör byggaren först avgöra hur stor av en enhet behövs samt var den ska placeras. Med noggranna mätningar av utrymmet kommer att förhindra misstag och kommer att säkerställa användarvänlighet i förvaringsutrymmet. När mätningar har tagits, kommer byggaren behöva bestämma vilka typer av material kommer att användas för att göra DIY skohylla.

Trä är ett vanligt använt material, eftersom det är lätt att skära och på annat sätt manipulera, och det kan vara billigt beroende på vilken typ av trä köps. Metall kan användas också, även om detta tenderar att vara svårare att arbeta med. Plast kan också användas, men det är i allmänhet mindre hållbara än andra material. Vissa DIY skohylla mönster kan göras från hållbara tyger istället för att spara ännu mer utrymme eller för att passa olika lagringsplatser. Den DIY skohylla kan till exempel vara utformad för att hänga från baksidan av en dörr eller från hangaren stången i en garderob.

Det hjälper att tänka på hur många par skor kommer att lagras, liksom hur skrymmande skorna är. En person med mindre fötter kommer i allmänhet att kunna lagra fler par skor i en uppsättning utrymme eftersom skorna oftast blir mindre skrymmande, men en person med större fötter kommer att behöva utforma en DIY skohylla att rymma större skor. De typer av skor som lagras kommer också diktera storleken av kuggstången och de material som kommer att användas; Om, till exempel, kommer stövlar lagras på rack, kan det vara bra att göra racket av vattentäta eller vattenbeständiga material eftersom stövlar tenderar att samla lera, snö och andra potentiellt skadliga material.

Om DIY skohylla sparas genom ytterdörren till hemmet, kommer estetik bli viktigare. Överväg andra möbler nära dörren och försöka utforma en DIY skohylla som passar estetiskt i utrymmet. Trä är återigen ett bra val eftersom färgade trä vanligtvis passar med en viss estetisk, och det kan målas lätt om det estetiska av utrymmet ändringar när som helst.