Vad är ett skafferi?

August 18

Ett skafferi är ett annat ord för skafferi - i huvudsak en sval förvaringsplats för olika livsmedel. Eftersom skafferier var vanliga i hemmen innan kylning var möjligt, kan vissa äldre hus fortfarande har dem, eller åtminstone generöst tilltagna förvarings garderober med underbara alternativ lagring för folk som gillar att handla på lager, eller vem kan sina egna livsmedel och behöver ett bra ställe att hålla dem. Vissa skafferier anpassar sig väl till lagring av vin, eftersom de är oftast cool. Men om de är i gamla hem, bör du noga kontrollera om tecken på torr röta eller mögel, eftersom vin korkar kan absorbera dessa smaker.

Ursprunget av ordet skafferi kommer inte från ordet "ister", som stelnat nötkött fett. Istället är det sannolikt derivat av ordet herre. En herre, ibland stavat som ister eller laird var målvakten i hans hem, inklusive maten. Han höll nycklarna till skafferiet och beslutade som hade rätt att matas i sitt hem. I verkligheten hemhjälp och fruar, särskilt av sanna herrar, hålls oftast nycklarna till pentryn och skafferier och herrar hade lite att göra med förvaring av livsmedel eller beredning. Detta var den traditionella roll som kvinnor.

En sak en herre, eller väsentligen alla manliga kan göra var jakten. Gamla skafferier får funktionen krokar för att hänga kött. Efter kött botades eller saltade, placera det på en sval, torr plats, borta från insekter och gnagare om möjligt, hjälpte till att hålla maten förstörs. För att hålla skafferier svalare, var de oftast placeras på shadiest sidan av ett hem, och var vanligtvis i omedelbar närhet till kök.

Medan få människor kan faktiskt behöver ett skafferi idag, det är obestridligt att extra lagring i ett kök kan vara väl värt att ha. Speciellt om du tenderar att handla i bulk, eller bara vill dra nytta av tillfällig försäljning att köpa stora mängder av ett objekt, är du sannolikt att uppskatta att ha en trevlig plats att lagra dessa objekt utan överbeläggning ditt kök utrymme. För detta ändamål, en del människor fortfarande bygga skafferier, pentryn, eller helt enkelt förvaring garderober av många olika typer. När dessa är relativt svala platser och hållas mycket torrt, kan de vara utmärkta platser för att lagra en mängd olika livsmedel som måste förvaras svalt men inte kallt. Många oljor till exempel, håller längre i ett skafferi än vad de kommer om de utsätts för ljus och värme.

Med tanke på de villkoren i skafferiet, kan du överväga att använda de bästa hyllorna av en att lagra mediciner. De flesta läkemedel måste förvaras svalt och torrt ställen, och ett väl konstruerat skafferi ger just det. Men se till att eventuella mediciner du lagrar i skafferier är väl utom räckhåll för barn.