Skapa en lätts Feng Shui Garden

February 14

Du kan uppnå en vacker Feng Shui trädgård även om du inte har mycket tid att ägna åt trädgårdsarbete. Att hålla en trädgård lågt underhåll är enkelt om du planerar noga och hänga med sysslor så att de inte urartar (vrida en timmes knepig till en tio timmars syssla). Till exempel kan du dra små ogräs från din blomster en gång i veckan eller så kan du hoppa över det och sluta spendera en hel helg i juli hacka genom en djungel stora ogräs lapp där du knappt kan se dina växter.

När du planerar din trädgård, avgöra hur mycket underhåll varje typ av anläggning behöver. Till exempel kan ett träd kräver beskärning, blad sanering, och mulching. En friggebod kan behöva årliga målning eller ett däck kan behöva årliga tätning. Faktor dessa tidskrav i din trädgård planering.

En stor gräsmatta tar naturligtvis mycket tid att klippa, kant, och trimma; så om du kan begränsa mängden gräsmattan (och hålla den i en vanlig form, som en kvadrat eller rektangel), spenderar du mindre tid klippning.

Välja bekymmersfri växter

Om du planterar endast de växter som trivs i din miljö, du har färre trädgårds sysslor för att hänga med. Kom ihåg dessa tips för enklare fastighetsskötsel:

 • Efter en infödd växt har etablerats i din trädgård (ett år eller två), behöver du inte vattna den. (Eller åtminstone, inte särskilt ofta.) Så välj torka-toleranta inhemska växter och dumpa trädgårdsslangen.
 • Suppleant ground för gräs, särskilt i de områden där du har svårt att få gräset att växa.
 • Eliminera växter som är mottagliga för skadedjur och sjukdomar i ditt område. Kolla med din lokala anknytning byrå.
 • Även om annu ersätts, um, årligen, välja dem som fungerar bäst i ditt område för att minska underhållet.
 • Buskar kan vara lågt underhåll om du väljer friska, inhemska växter.
 • Välj växter som producerar mindre kull. Krabba äppelträd skapar krabba äpplen, och någon måste plocka upp dem (eller, om att någon är ett barn, kasta dem på förbipasserande). Tallkottar kan göra festcenterpieces, men återigen, har någon att samla in dem. Välj träd med små blad (mindre kratta) och undvika fruktträd för att minska tiden för underhåll.

Välja enkla trädgårdsstrukturer

Håll dina trädgårdsstrukturer lågt underhåll också. Detta minskar den tid du spenderar reparera, måla, och ersätta objekt i din trädgård. Gör så här:

 • Måla inte eller bets trädgårdsstrukturer. Naturligtvis vittrade trä ser bra ut och kräver inte mycket underhåll.

Ett par trädgårdsmästare köpte ett visst hus till stor del på grund av den enorma däck i ryggen, som de föreställde värd massor av partier. Tja, de fick ta emot sina partier, men de ville inte älskar det så mycket när de insåg de ursprungliga husägare hade målat däck och nu fick de åter måla det varje år eller det såg fruktansvärt!

 • Välj mörkfärgad järnsmide möbler för lågt underhåll bord och stolar.
 • Installera en fristående fontän eller fågelbad snarare än en damm. Dammar kräver mycket mer underhåll och är svårare att installera.

Växande en trädgård med minimal ansträngning

Om du har valt lämpliga växter och har minskat underhåll tid på skjul, möbler och andra trädgårdsstrukturer, du på god väg att hålla trädgårds krav till ett minimum.

Nu, placera rätt växter på rätt ställen, och du minskar underhållsbehov ännu längre! Till exempel

 • Skapa sängar av växter. Klipp inte och trimma runt fyra olika sängar om du kan klippa och trimma runt en (om än en stor en).
 • Grupp som växter tillsammans. Växter som behöver liksom mängder vatten, till exempel, kan placeras tillsammans för att minska tiden för underhåll.
 • Placera växter där de växer bäst. Så växt soldyrkare i full sol och skugga älskare i skuggan.
 • Undvik onödig beskärning genom att veta hur stor en viss växt växer och plantera den där den har utrymme att nå sin fulla potential. I morgon kommer tidigare än du tror. Ta fallet med trädgårdsmästaren som planterade ett stift ek som planta när han först köpte sitt hus. Hans fru sa, "Du plantera det för nära huset, eller hur?" och han sa, "Det blir 25 år innan vi måste oroa sig." Tja, innan han visste det, han högg ner den stift ek eftersom det släppa grenar på taket. Kom ihåg, medveten och avsiktlig placering och planering är viktiga i Feng Shui. En Feng Shui trädgård är inte tänkt att avnjutas för bara en säsong, men under många år framöver.
 • Håll mer känsliga växter i behållare. På så sätt kan du enkelt föra dem inomhus i stället för att behöva skapa avancerade skyddsåtgärder för ömtåliga växter i marken.
 • Prioritera underhållsjobb Se till att de viktigaste jobb -. De som är mest fördelaktiga för dina växter - få gjort. De andra kan vänta.