Vad är en Kalifornien Quail?

February 16

Den Kalifornien vaktel är en kort hals, rund spelfågel hittas i USA, vanligast i Kalifornien, Oregon och Washington. Även kallad dalen vaktel, denna fågel blev den officiella statliga fågeln av Kalifornien 1931. Det vetenskapliga namnet för Kalifornien vaktel är Callipepla californica.

Spela en roll i många Disney filmer, till exempel Bambi är Kalifornien vaktel lätt särskiljas genom dess huvud plymen. Plymen är en klump av sex fjädrar, som verkar vara en enda stor fjäder. Alltid svart, sitter plymen på toppen av fågelns huvud, tjockare upptill och slokande att ge intryck av ett stort apostrof.

Manliga Kalifornien vaktlar gråskalor eller blågrå, med tjocka vita ränder på kinderna av deras svarta ansikten. Honorna har inga ansikts markeringar och är tråkig brun. Båda könen har bruna och vita skalliknande mönster på sina magar. Dessa fåglar är oftast 9,4-10,6 inches (24-27 cm) lång, med wingspans av 12,6-14,6 inches (22-37 cm). De väger vanligtvis cirka 5-8 gram (142-230 g).

Även om de kan flyga, Kalifornien vaktlar bringar större delen av sin tid på marken, oftast bara tar flyget när skrämd. De föredrar shrubbed eller skogsområden. Hanar kommer ofta abborre i träd eller på konstruktioner. Dessa fåglar mestadels äter frön, men de kan också äta löv och insekter. Kalifornien vaktlar är extremt tolerant torka och kan få sina behov vatten från att äta insekter under torrperioderna.

Kalifornien vaktlar brukar resa i grupper som kallas Coveys, vilket kan ha så många som 200 fåglar men oftast genomsnittliga 20-25. På våren, de paret ut för parning säsongen. Bon är 1-2 tum (2,54-5,1 cm) djupa håligheter i marken som är klädda med gräs och gömd under buskar eller vid basen av träden. De håller oftast 12-16 ägg, men ibland kan de ha så många som 28. Denna ökning beror på en praxis bland dessa fåglar kallas boet dumpning, där honorna lägger ägg i andra honor bon.

Äggen inkuberades under 22 eller 23 dagar. Ungarna är duniga och mobil, men stannar i boet för de två första dagarna efter kläckningen. Båda föräldrarna tar hand om ungarna. Honan använder sin kroppsvärme för att hålla dem varma på natten tills de kan reglera sin temperatur på egen hand.

Den Kalifornien vaktel har flera olika typer av samtal, inklusive aggressivt, larm, och reklamsamtal. Monterings samtal, men som låter för det mänskliga örat som "chi-ca-go" eller "cu-ca-ko," är den vanligaste hörde samtalet. Det är oftast upprepas upp till tio gånger och ges när en fågel är separerad från sin kull.

  • Den Kalifornien vaktel är en kort hals fågel vanligt förekommande i delstaten Kalifornien.