Vad är en Kosta Boda Vas?

February 16

Kosta Boda vaser är genomsyrad av historia och hjälpa visa upp några av de mest berömda glastillverkarna i det förflutna och nuet. Dessa konstverk finns i hela världen, inklusive museet visar. Kosta Boda vaser är handgjorda, och var och en speglar de olika kunskaper och talanger hos de enskilda glastillverkarna.

Företaget grundades 1742 i Sverige. Sedan dess har Kosta Boda utökats med många andra platser. De många designers som arbetar med företagets stammen från olika bakgrunder och har en passion för det vackra i glaskonsten.

Museer är bara en plats samlare och glas aficionados kan hitta en Kosta Boda vas. Samlingar kan ses på olika museer runt om i världen, bland annat museer i USA, Frankrike och Tyskland. Kosta Boda vas och andra glas konstverk är vanligtvis en del av utställningar om svenska glasdesign och andra glaskonstutställningar.

Hantverkare arbetar tillsammans för att producera den slutliga produkten. Samarbeten inkluderar arbetet i de designers och hantverkare skickliga i glasblåsning, målning och gravyr. Varje Kosta Boda vas är handgjort.

Olika linjer av Kosta Bodas vaser existerar, och var och en är unik. Variationerna i linjerna hjälper locka en blandad grupp av kunder och kunder. Den Atoll, Bali, och Catwalk är bara några av de linjer som finns att köpa. Andra linjer inkluderar World, Wildlife, och Floating Flowers. Varje rad är uppkallad lämpligt efter källa till inspiration och koncept.

Den Atoll raden av Kosta Bodas vaser härleder inspiration från korallreven som ligger i södra Stilla havet. Varje bit är handgjorda och visar levande virvlar av färg. Att nöja sig med den handgjorda tradition av Kosta Boda, är färgen hand appliceras på glaset.

Bali, det tropiska paradiset, är inspirationen till Bali Kosta Boda vas linje. Varje bit har ett hjärta motiv och färger som normalt återfinns i tropikerna. Fester, som bröllop och årsdagar, finns goda möjligheter för dessa vaser eftersom de visa upp ett hjärta tema.

Riktigt unikt, härleder Catwalk vasen uppsamlings inspiration från modesamfundet. Vas är formade för att skildra kurvorna i den mänskliga kroppen. De har målningar av olika modebaserade bilder, t.ex. kvinnor i klänningar.

Linjer såsom underjorden, Wildlife, och Flytande blommor använder tekniska glastillverkning tekniker för att skildra delar av den naturliga världen. Fiskar och blommor i synnerhet kommer till liv i dessa samlingar. Förutom att visa den naturliga världen, är färgerna på vaserna också inspirerad av de vanligt förekommande i naturen.

  • Kosta Boda grundades 1742 i Sverige.