Hur håller jag mitt barn från att få löss på skolan?

February 13

Även om det inte finns något säkert sätt att förhindra att ett barn från att få löss i skolan, finns det några saker som kan hjälpa till att hålla löss sprids från ett barn till ett annat. Beroende på hur unga de är, är att lära barn om löss och hur de sprids ett sätt att hålla ett barn från att få löss i skolan. Barn bör lära sig att dela allt som kommer i kontakt med håret kan vara ett sätt för löss att sprida, eftersom burk röra huvuden med andra barn i skolan. Tea tree olja kan användas för att avskräcka löss från att resa på ett barns huvud, även om det inte är 100% effektivt. Om ett barn blir infekterad löss, kan korrekt behandling bidra till att lössen inte överförs till ett annat barn i skolan.

Det bästa sättet att förhindra att ett barn från att få löss i skolan är att lära barnet hur lössen sprids från en värd till en annan. Som en vinglös insekt som inte kan hoppa långa sträckor vägen en loppa kan, måste en lus krypa från en värd till en annan. Barn som förstår hur löss överförs kan hålla sig säker från angrepp genom att undvika situationer där deras huvuden Touch. På samma sätt kan barn som lär sig om överföring av löss väljer att inte dela saker som hattar eller hårborstar som löss kan vara närvarande.

Lärare och föräldrar kan också bidra till att förhindra spridning av löss i skolan genom att insistera på att barnen följer god sanitära praxis. Personliga objekt, till exempel jackor, hattar och halsdukar, bör hållas åtskilda så att löss inte kan krypa från en artikel av kläder till en annan. Mattor och gemensamma utrymmen som barnen ligga på bör rengöras regelbundet, särskilt om det har skett en känd vid löss i skolan nyligen. Kräva att barn som har löss stanna hemma från skolan tills behandlingen är klar kommer att hålla insekter från att flytta till ett annat barn.

Tea tree olja kan användas för att förhindra spridning av löss i skolan. Även denna olja kan användas som en behandling, är det mycket effektivare som en förebyggande åtgärd eftersom lukten av oljan är motbjudande för löss. Insekterna kan välja att inte krypa till barn med denna olja i håret. Blandning några droppar med schampo är det bästa sättet att tillämpa tea tree olja till håret.

  • Dela kammar, mössor eller kuddar kan sprida huvudlöss.
  • Barnen kan hjälpa till att förhindra huvudlöss angrepp genom att undvika head-to-head kontakt med andra barn.
  • Undervisning barn hur löss sprids kan hjälpa i förebyggande.