Trådlösa nätverk Ad-hoc-läge

March 25

Ditt trådlösa nätverk kan välja antingen Ad-Hoc eller infrastrukturläget att göra enhetsanslutningar. Ad-hoc-läge används för att sätta ihop ett tillfälligt nätverk utan hjälp av en åtkomstpunkt (AP). När medlemmarna i ad hoc trådlösa LAN lämna området, försvinner det trådlösa nätverket.

När du arbetar med nätverk i Ad Hoc-läge, är du ansluter till en annan enhet som har samma trådlösa inställningar som inställningarna på enheten. Fördelen med ad hoc-nätverk är att du inte behöver förkonfigurera nätverksinfrastruktur för att stödja en tillfällig grupp användare, medan användarna (eller snarare deras enheter) har möjlighet att dela information sinsemellan.

Ett prov trådlöst ad hoc-nätverk visas i följande illustration, och det krävs väldigt lite konfiguration. Den tillfälliga trådlösa LAN är skapad av två eller flera datorer som har konfigurerat sina trådlösa LAN-inställningar för att vara samma. Denna matchning av inställningar för trådlöst LAN gör att datorn kan bilda en direkt nätverksanslutning när de är tillräckligt nära för de trådlösa signaler för att kommunicera.

Trådlösa nätverk Ad-hoc-läge

Förutom enhet och enhet anslutningar, kan du också använda ad hoc-nätverk i trådlösa mesh-enheter, där alla enheter (APS) ansluter till nätet (att vara några enheter som är grupperade nära varandra, liknande annonsen hoc-nätverk illustrerat), och data kommer att passera från AP till AP genom nätet tills den når sin slutdestination.

Fördelen med att använda denna typ av teknik är att alla AP kan förses med rudimentära routing information som gör det möjligt för AP att inte bara hantera routing förändringar som behövs, utan också för att fastställa det bästa sättet att passera paket, eller för att kunna passera paket på grund av ett hårdvarufel i en av AP.

Efter ett hårdvarufel, alla andra AP uppdatera sina banor för uppgifter, så att de inte försöker skicka data via misslyckades AP.

När man arbetar med Ad Hoc-läge WLAN-teknik, fokusera på enhet-till-enhet-anslutningar. Den trådlösa mesh kombinerar ad hoc-nätverk med ett extra lager av programvara för att stödja maskkommunikationsprocessen.