Fotografering Fåglar Använda digitala SLR

June 21

Du kan ta intressanta bilder av fåglar stora och små med din digitala systemkamera. Du behöver bara lite tålamod och viss kunskap om fågeln du vill fotografera. En fågelbordet är en idealisk plats för att fotografera småfåglar. Du kan resa till ett område med en sjö eller älv eller en Wildlife Refuge för get skott av större fågel varelser. Att veta var dina motiv umgås är halva slaget.

Den utrustning du behöver för att fotografera fåglar beror på hur nära du kan komma till dem, men om du vill fånga tillbakadragen rovfåglar, objektivet som kommer med de flesta kameror inte klippa det. Om du menar allvar med fågelbilder, behöver du en bra objektiv med lång brännvidd för att nå ut till fågelns hönshus. En zoomobjektiv som når ut till 200mm eller längre är den idealiska lösningen.

Ställa in kameran för att fotografera fåglar

Skjut i Bländarprioritet läge med en stor bländare (ett litet f / stop nummer) för att se till att du har en kort skärpedjup som drar tittarens uppmärksamhet på fågeln.

En låg ISO-inställning garanterar att du får skarpa bilder med ett minimum av digitalt brus. Välj den lägsta inställningen som kommer att ge en slutartid som gör att du kan håller kameran i handen. Om du fotograferar i svagt ljus, stabilisera kameran med ett stativ i stället för att öka ISO eftersom en högre ISO-inställning ger digitalt brus (märkbar i skuggområden i bilden).

Använd en brännvidd på 100mm eller längre för vilda fåglar som du kan inte komma nära.

Single Shot Fokusläge kan du snabbt skapa fokus med ett minimum av batteriet. Med hjälp av en enkel autofokus punkt kan du fokusera på just din befjädrade vän. Använd bildstabilisering om ljusförhållandena ger en lång slutartid; dock stänga av den om du använder ett stativ.

Om du fotograferar en flock fåglar, byta till en högre ISO-inställning för att få en mindre bländare (större f / stop nummer), till exempel f / 8 eller f / 11, vilket ger dig en större skärpedjup.

Fotografering Fåglar Använda digitala SLR

Prepping för bilden

Generellt vill du fånga fågeln och lite av dess omgivande, vilket är varför du använder en stor bländare (litet f / stop nummer), och skjuta in bländarprioritet läge.

De flesta fåglar stanna kvar vid matning, så etablera dig i närheten av en utfodringsområdet innan måltiderna. Det är bäst att sitta tålmodigt och vänta på fåglarna, speciellt om du fotograferar på en plats där fåglarna inte är vana vid människor. Om du fotograferar skygg fåglar, hitta en plats där du kan smälta in i bakgrunden.

Fotografering Fåglar Använda digitala SLR

Var medveten om din egen säkerhet. När du fotograferar vadare i naturen, se upp för rovdjur som alligatorer som ofta bebor samma områden. Om möjligt, resa med en vän som kan hålla ett öga på dig medan du fotografera fåglarna.

Välj en position med en bakgrund som kontrasterar fint med fågelns färger. Till exempel ger gröna blad en stor bakgrunden när du fotograferar vita fåglar. Om du upptäcker att du får inga detaljer om en vit fågel, har kameran utsätts för hela scenen samtidigt överexponera delar av fågeln. Botemedlet är att använda exponeringskompensation för att minska exponeringen med 1/3 eller 2/3 ett stopp. Om fågelns funktioner är för mörkt, kan det bero på solen eller andra ljuskällan är bakom fågeln. Använd exponeringskompensation för att öka exponeringen eller flytta till en annan position där ljuset faller direkt på motivet.

Fotografering Fåglar Använda digitala SLR

Kontrollera att du har auto-fokuspunkt placerad över fågeln - helst över ögat närmast kameran - när du trycker ned avtryckaren halvvägs för att uppnå fokus.

Fokusera på småfåglar

Du fotografera en liten fågel på ett sätt som liknar skytte någons porträtt. Du vill att din motivet ska vara i fokus, men du inte vill förgrunden eller bakgrunden i fokus. Skjut den här typen av bild i bländarprioritet läge, med hjälp av en stor bländare (ett litet f / stop nummer). Använd en enda autofokus punkt och, om möjligt, få fokus på fågel. Du använder Kontinuerlig autoFokusLäge eftersom motivet kommer förmodligen flytta efter att du uppnår fokus. Fotografera i kontinuerlig Drive-läget kan du ta bilder så länge du håller fingret på avtryckaren, så att du kan säkra dina insatser, förhoppningsvis få ett par intressanta bilder när motivet kommer i bild.

Fånga fåglar i flyg

När du fotograferar en fågel i flykten, är ditt mål att stoppa åtgärden. En slutartid på 1/500 av en sekund finns gott tillräckligt snabbt för att frysa en fågel i flykten. Den föreslagna ISO-inställningen bör ge en f / stopp på ca f / 4,0 i ljusa förhållanden, som är en stor bländare som ger dig en mjuk, out-of-fokus bakgrund. Du kan behöva öka till en högre ISO-inställning för att uppnå detta f / stop om du fotograferar i mulet väder. Du använder Kontinuerlig autoFokusLäge, som låter kameran uppdaterings fokus samtidigt fågeln flyttar närmare eller längre ifrån dig. Bilds Drive-läget kan du fånga en sekvens av bilder, till exempel när fågeln kommer in för en landning på sitt bo. Du kan också ta en majestätisk serie bilder på fågeln i flykten. Den föreslagna brännvidd fungerar när du kan få ganska nära fågeln. Dock kan du behöva en brännvidd på 200 mm eller större om du fotograferar en gäckande fågel, såsom en örn eller en fiskgjuse.

Fotografering Fåglar Använda digitala SLR