Vad orsakar muskelkramper?

November 15

Forskarna vet inte säkert vad som orsakar muskelkramper, men de har flera teorier. Dessa inkluderar överanvändning av muskeln, dålig elektrolytnivåer, uttorkning och medicinska tillstånd. Studier har producerat förbryllande resultat, lämnar frågan upp för fortsatt spekulation. Vårdpersonal fortfarande göra rekommendationer baserade på teorier, dock, som att använda elektrolyt drycker och utövar på kortare perioder.

Trötthet

Den första teorin om vad som orsakar kramper är att muskeln är extremt trött. Nerv signaler styr både avslappning och sammandragning av vävnaden. Vissa forskare tror att, under träning eller annan aktivitet, dessa signaler komma ur balans. Muskeln blir inte tillräckligt många signaler att stoppa upphandlande eller det blir för många signaler säga till den att strama upp och engagera - det vill säga, är överkänslig den del av den neuromuskulära systemet som avser kontraktion. Ett pussel till denna teori, är emellertid att, trots det överkänslighet av det neuromuskulära systemet, är endast den muskel som är under överarbetad påverkas, med andra som förblir i sina normala tillstånd av avslappning eller kontraktion.

Det stora problemet med denna typ av kramp är att resten är egentligen det enda botemedlet, vilket innebär att en person inte kan fortsätta sin träning eller aktivitet. Detta kan skapa en dålig eller obekväm situation i vissa fall, till exempel om en person är vandring ensam och kan inte komma tillbaka till lägret utan hjälp. För en idrottsman i mitten av en tävling, kan det betyda slutet för deltagandet, vilket eliminerar risken för framåt eller vinna.

Fattiga elektrolytnivåer

Elektrolyter löses mineraler i kroppen som har en elektrisk laddning. De spelar en roll i att få nervsignaler genom kroppen och hålla rätt mängd fluider närvarande. Dessa mineraler är också involverade i muskelsammandragning.

Som person övningar, producerar kroppen svett som ett sätt att kyla sig själv. Fukt färdas ut ur kroppen genom huden, ta några elektrolyter med den. Natrium hjälper kroppen att behålla vattnet behövs för musklerna att fungera korrekt. Om en person förlorar för mycket natrium som han svettas, öka intaget av vanligt vatten är inte till stor hjälp eftersom kroppen inte kan hålla den i vätske fack i kroppen, inklusive de i musklerna. Han utsöndrar det genom ytterligare svettning eller ökad urinering istället.

Fastställande detta är ganska enkel: den enskilde behöver bara dricka något som har elektrolyter i den. Detta kommer snabbt stoppa kramper, och i många fall, gör det en person att fortsätta sin verksamhet, som han brukar.

En övervägande med denna teori är att olika människor har väldigt olika kroppssminkningar. En person kan svettas mycket under träning, medan en annan inte gör det. På samma sätt, en del människor förlorar mer natrium under träning än andra. Detta innebär att vissa individer kan uppleva elektrolyt-baserade kramper mer än andra. Utbildare, idrottare och andra som är involverade i idrott måste vara uppmärksam på detta eftersom det innebär att det inte är rimligt att förvänta sig alla idrottare att få igenom vissa händelser eller övningar utan kramper problem.

Dehydrering

Vissa experter tror att uttorkning är den främsta anledningen till muskelkramper hända. När en person inte får tillräckligt med vatten, försöker hans kropp för att hålla det där det är viktigast, till exempel hjärnan eller hjärtat, för att hålla grundläggande fysiologiska funktioner går. Avsaknaden av vätskor i och runt musklerna, enligt dessa proffs, är vad som orsakar nerverna blir överkänsliga och initiera en kramp.

Förr i tiden, utbildare brukade hålla inne vatten från idrottare tills de hade utfört till förväntningarna. Detta skapade en ond cirkel, för utan vattnet, idrottsmän var mer benägna att kramp och vara tillfälligt inte kan fortsätta. Proffs är nu mer medvetna om rollen hydra spelar i muskelaktivitet, så de flesta idrottsorganisationer tillrätta allvarligt utbildare och andra individer som inte tillåter idrottare att ha tillgång till vätska.

Sjukdomstillstånd

Vissa sjukdomstillstånd kan vara källan till kramper. Ett bra exempel är smalare blodkärlen, vilket kan hända på grund av förhållanden som plack byggs och hjärtsjukdomar. De förträngda kärl förhindrar tillräckligt med blod och syre från att komma till muskeln, hindrar det från avkopplande och upphandlande ordentligt. Mediciner som vårdpersonal föreskriver att patienter ibland orsaka intensiva sammandragningar, liksom.

Problem

Även om medicinska experter har några idéer om vad som kan orsaka muskelkramper, ingenting är klart än. Studier har visat, till exempel att de har inträffat i människor som var väl hydrerad och som inte hade dåliga elektrolyt nivåer. Experter fortsätter att forska i frågan, men tillståndet är fortfarande till stor del ett mysterium. Det kan vara att alla teorier är korrekta i viss utsträckning snarare än en som är helt rätt eller fel.

Förebyggande och behandling Rekommendationer

Med de exakta orsakerna till kramp fortfarande under utredning, är det inte helt klart vad den bästa förebyggande metoden eller behandling för tillståndet är. Trots detta, med tanke på de teorier, proffs brukar rekommendera användning av elektrolyt drycker, eller anta en kost som innehåller ett tillräckligt utbud av både vatten och salt. De rekommenderar också att människor som är benägna att kramper träna för kortare perioder eller på en lägre intensitet.

  • Sportdrycker innehåller elektrolyter som hjälper fylla kroppen med vatten och salt.
  • Kramper kan ansträngningsutlöst.
  • Dricka mycket vatten förhindrar muskelkramper.
  • Stanna hydrerade för att förhindra muskelkramper.
  • Låga nivåer av elektrolyter eller vätska kan orsaka kramper under långdistanskörningar.
  • En man med ett ben kramp.