Organisera Smycken

June 24

Jag tycker att det är så frustrerande söker den där speciella halsband och jag kan inte hitta det genast. Slutligen, efter att slösa 10 minuter, jag hitta den bara för att upptäcka att det är trassligt med cirka fem andra halsband. Nu för sent, måste jag lämna utan min favorit halsband, och mitt halsband fortfarande är i ett trassligt röra.

Att få trött på mina smycken är så rörigt och rörig, bestämde jag att det var dags att ordna det. Förvånansvärt nog var det verkligen inte mycket tid involverad i att organisera mina smycken. Jag fann också att detta var en av de roligare organiserings jobb som jag har gjort. Det berodde på att jag inte kunde låta bli att reflektera över några av mina smycken poster och hur jag köpte dem, vilket för tankarna till några mycket speciella ögonblick i mitt liv.

Innan min dag av organisering, mina smycken var i flera rutor och utspridda på flera platser. På dagen för att organisera mina smycken samlade jag alla rutor (och herrelösa bitar) tillsammans. Jag lade ut alla smycken så att jag kunde se vad jag hade.

Sen började jag sortera smycken i grupper. Som jag gick igenom mina smycken fanns bitar som jag visste att jag aldrig skulle bära. Dessa bitar placerades i en hög för mig att ge bort. Alla mina trasiga bitar gick in i skräphögen. Om de var värdefulla för mig och jag visste att de skulle repareras, då jag satt dessa bitar åt sidan. Om de trasiga delarna var mer avslappnade då kommer de att stanna i skräphögen.

Nu hade jag fem högar av smycken: ge-bort, kasta, fixa-det, avslappnad och formella. Skräphögen kastades bort omedelbart. Min fix-it högen placerades i en behållare så att jag kunde ta dem till juvelerare för att få fast, och min give-away högen placerades i en annan behållare så att jag lätt kunde ta tag i det så att jag kunde ge bort. Jag var sedan tillbaka till två högar av smycken-formella och informella.

Jag kom till en punkt där jag behövs för att lagra mina smycken. Jag visste att jag ville undvika de små lådor och smycken väskor; detta var hur min röran började. Jag har också en tendens att förlora poster eller inte sätta dem tillbaka där de hör hemma. Att veta detta, valde jag att gå med en smyckeskrin. Dessutom gillar jag de små fack för mina örhängen och ringar, och jag gillar också de krokar för mina halsband. Redan har flera smycken lådor i lager, jag fick dessa ut och rensas upp dem.

Från och med högen av formella smycken jag separerade smycken mer i grupper som ringar, armband, halsband, örhängen, broscher, och mina dyra smycken uppsättningar. (Jag gillar att hålla mina smycken uppsättningar som set.) Jag sedan sätta smycken i smyckeskrin, med hjälp av alla de små ringhållare och fack. Jag sedan lägga smyckeskrin i en av mina byrålådor.

Jag vände sedan min uppmärksamhet till min avslappnade smycken och gjorde samma sak som jag gjorde med den formella smycken. Jag separerade smycken i olika grupper av ringar, armband, örhängen och broscher. Jag placeras sedan in dem i sina egna fack i en annan smyckeskrin. Denna smyckeskrin placerades ovanpå min byrå för dagligt bruk.

Med mina smycken organiserad, jag älskar hur jag kan gå och hitta vad jag vill och inte behöver oroa sig för att behöva reda ut röran. En extra bonus är att jag tycker jag har på mig mer av en sort, eftersom bitar av smycken är så lätt att hitta.