Vad är en Bacon Donut?

June 27

En bacon munk är en stekt deg objekt som på något sätt innehåller bacon. Bacon används ofta som en toppning för denna typ av livsmedel, men det skulle kunna införlivas i fyllningen eller degen själv. Använda bacon i dessert objekt är vanligt i flera kombinationer, inklusive choklad och lönn smaker. En av de vanligaste smakkombinationer för en bacon munk är lönn glasyr med baconremsor ovanpå. Flera restauranger är kända för bacon munkar, men ingen specifik restaurang kan göra anspråk på att vara den sanna upphovsman denna kombination.

I sin mest allmänna definitionen, är en bacon munk någon stekt deg objekt som liknar en munk som använder bacon. Som sagt, bacon är vanligast i munkar i bara några smakkombinationer. Bacon på egen hand är sällan Taklagsfest används för munkar. Istället är en söt glasyr eller fyllning vanligtvis paras med köttet.

Den vanligaste bacon munk är en enkel bar eller ring munk med lönn glasyr och remsor eller bitar av bacon på toppen. I vissa varianter, är den faktiska lönnsirap som ingår i den doughnut på något sätt. Bacon placeras typiskt på munk på ett sådant sätt att den glasyr håller köttbitarna på plats.

En intressant och ovanlig variant på denna grundläggande lönn bacon munk innebär att fylla en munk med lönn grädde och bacon. Bacon ofta marken upp i mycket små bitar innan de blandas med grädden. Denna fyllning sker vanligtvis med ett annat recept än glasyr, om dessa munkar fortfarande kan frostat.

En bacon munk kan också skapas från en vanlig glasad munk och bacon. En populär hopkok innebär att skära en glasad munk i hälften som en bagel och sedan skapa en skiktad smörgås med bacon och andra ingredienser. Vissa människor sätter hamburgare och bacon mellan munkar, men grädde och andra söta ingredienser kan också användas.

Bakning bacon i en donut är ganska ovanligt, men kan tänkas resultera i en önskvärd produkt. Likaså alternativa donut smaker, exempelvis choklad, kunde användas. Den föredrar lönn och bacon smaker är tillsammans sannolikt en följd av bruket av hälla lönnsirap på pannkakor och bacon till frukost.

Det är också möjligt att göra en bacon munk ur icke-traditionella bacon. Turkiet bacon kan användas, vilket kan vegetarian variationer. Vissa munkar av denna typ tillgodose speciella allergier, ta bort gluten eller andra problematiska ingredienser helt. När gjort hemma, är det möjligt att skapa bacon munkar som specifikt avser någon diner hälsoproblem.

  • Bacon munkar ofta toppad med lönnsirap.
  • Bacon kan lägga en välsmakande smak till munkar.