Vad innebär det att se någon "i köttet"?

May 11

En person som ser någon eller något "i köttet" är faktiskt i den fysiska närvaron av den person eller sak. Denna fras används ofta med hänvisning till någon som en person kan ha hört talas om men är nu äntligen få en chans att träffa. Den kan också användas när någon har sett någon annan bara på olika former av media, men nu faktiskt ser dem personligen. Frasen får sin mening från det faktum att någon som ser någon annan "i köttet" kunde tänkas röra deras kött.

Det finns vissa omständigheter som kan kräva en typ av tala som är mer bekant än formell. När dessa tillfällen uppstår, är det en bra idé för högtalare att använda idiom. Idiom kan ha accept betydelser som inte är ganska lik vad man kan förvänta sig att deras betydelser skall baseras på definitionerna av orden som de innehåller. Sådana fraser ofta igen av andra medlemmar av kulturen som är bekanta med dem. En vanlig idiomatiskt uttryck är frasen "i köttet."

Om någon möter någon annan eller ser något för första gången, är det ofta ett tillfälle att uttala denna fras. Det kan finnas tillfällen i en människas liv när han eller hon är medveten om någon annan men har ännu inte haft möjlighet att träffa den personen. Till exempel kan någon säga, "jag hört mycket om dig, men det är trevligt att äntligen träffa i köttet."

Denna fras är också användbart när någon får chansen att faktiskt se eller träffa en känd person för första gången. Det är inte ovanligt att människor att vänja sig att se någon på TV eller i filmer utan att någonsin se dem i verkliga livet. När som faktiskt inträffar, kan det vara en minnesvärd upplevelse och kan motivera användningen av denna idiom. Som ett exempel, betrakta meningen, "Jag har alltid älskat hennes filmer så mycket, så det var en riktig spännande att se henne i köttet."

När någon faktiskt ser en person i verkliga livet och inte bara höra om dem eller se dem på en skärm, är skillnaden att den person som faktiskt kan ha möjlighet att röra köttet av den personen. Detta faktum är vad som ger denna fras "i köttet" dess innebörd. Det är typiskt för idiom i att dess bokstavliga betydelse har expanderat till hur frasen faktiskt används.

  • "I köttet" möten sker personligen, snarare än över telefon eller Internet.
  • "I köttet" kan användas när man ser en filmatisering skildring av en litterär karaktär.