Vilka typer av bilar Få den bästa körsträcka?

October 31

Det finns bilar på marknaden som är särskilt utformade för att vara bränslesnåla. Dessa speciella bilar får den bästa körsträcka och kallas hybrider. Drivs med en kombination av en bensinmotor och en elmotor, hybridbilar få bästa körsträcka eftersom de bränner mindre fossila bränslen, bensin, för att köra fordonet. Mycket av den energi som behövs för att driva bilarna tillhandahålls av elmotorn.

Todayâ € s teknik gör elmotorn i en hybrid auto för att helt enkelt hjälpa bensinmotorn i driva fordonet. Detta åstadkommes på ett antal sätt:

(1) En serie hybridbil använder bara elmotorn för att driva hjulen, vilket driver fordonet, medan de befogenheter bensinmotorer generatorn att antingen driva fordonet eller att ladda batterierna. Dieselelektriska lok har förlitat sig på denna typ av hybridsystem i över 60 år. Alla de stora biltillverkare arbetar med att utveckla bilar som effektivt kan använda seriehybridteknik. Denna teknik säkerställer att, så småningom, dessa bilar få bästa körsträckan för alla.

(2) En parallellhybridfordonet, å andra sidan, drivs av både dess gasmotor och en elmotor, var och en ansluten till transmissionen. Således både gasmotor och elmotor makten fordonet i tandem. Honda Civic, Insight och Accord hybrider är exempel på parallellhybridkoncept. Alla dessa bilar få bästa körsträcka, med några få marginellt högre miles per gallon (mpg) än andra. Självklart, höga mpg bilar får den bästa körsträcka.

(3) Slutligen finns serien / parallell hybridbil där gasmotor kan antingen makten hjulen på fordonet eller kan kopplas ur för att driva en generator för att ladda batterierna. Ford Escape Hybrid och Toyota Prius är exempel på serier / parallellhybridteknik. Återigen, dessa bilar få bästa körsträcka med en annan metod för att producera denna effektivitet.

Hybridbilar som får den bästa körsträcka är också renare fordon. Den mindre beroende en bil är på bensinmotor, desto färre växthusgaser produceras av bilen. Vad bra, desto effektivare utformning av motorn och bilen? € s aerodynamik, desto mindre någon form av motor måste arbeta och därmed minska skadliga utsläpp.

Hybridbilar får den bästa körsträcka, men hybridteknik är, i huvudsak, fortfarande i sin linda. De tunga, utrymmeskrävande, dyra batterier som krävs för todayâ € s hybridfordon inskränka möjligheterna med sådana bilar. Hybrider är bilar som får den bästa körsträcka nu, men framtiden kommer att föra all-elbilar som helt enkelt ansluter till ett gemensamt hushåll eluttag för att tanka - ingen fossilt bränsle behövs.

  • Nyare bilar konstrueras för att vara mer bränsleeffektiva.
  • Många förare gillar att beräkna bränsleeffektiviteten i sina bilar.
  • Hybridbilar använder en kombination av bensin annd elkraft.
  • Den mindre beroende en bil är på sin bensinmotor, de mindre växthusgaser produceras av bilen.