Vilka är de olika typer av Sewing Thread?

November 1

Det finns tre typer av sytråd baserade på ursprunget av deras råvaror: växt-, djur-, och syntetiska. Varje typ tråd kan spinnas med en annan tråd och behandlas för att bli en specialiserad sytråd för användning i en speciell tillämpning såsom broderi, korsstygn, eller stoppning. Den typ som skall användas i sytråd bestäms delvis av den typ av sömnad jobb som ska utföras och tyg eller material som ska sys. Gäng gjord av vegetabiliska källor är oftast bomull, medan silke kommer från animaliskt material; syntettråd är oftast polyester eller nylon.

Bomullstråd kommer från cellulosaväxtkällor. När merceriserad, har detta sytråd en glänsande look. Denna tråd är allmänt lämpad för sömnad rayon, linne och bomullstyger, eftersom det har liknande krympnings funktioner som dessa tyger har. Det är oelastisk, vilket gör det lämpligt för användning med vävda tyger.

Gäng gjord av bomull kan också användas för att tillfälligt sätta ihop tygstycken innan de ansöker permanenta stygn. Tråden tvinnas löst, vilket gör dess fibrer lätt att bryta. Detta gör det enkelt att ta bort så fort som permanent sömmar är klar.

Silkestråd, å andra sidan, har sitt ursprung från kokongen produceras av kvinnliga silkesmaskar. Två former av silke används vid tillverkning av silkestråd - nette och Schappetråd. Nette siden är härledd från de kokongerna som fortfarande håller puppan, medan Schappetråd silke tas från kläckta kokonger.

Gäng gjord av silke är elastiskt och normalt bra i diameter. Det är oftast valt att sy kläder material tillverkade av djur källkod råvaror, som siden och ull. Det är också ofta används av ett skrädderi eller klädbutik att sätta kant på knapphål och fixa knapparna på plats.

Till skillnad från bomull och siden tråd syntetiska tråd såsom polyester och nylon tillverkas av konstgjorda material. Det material som används för att göra polyestertråd, till exempel, kommer från bearbetat petroleum. Polyester och nylon används vanligtvis för att sy arbeten med syntetiska tyger, aktre språnget, och stickat. De är den enda typ av tråd som kan tillverkas med hjälp av en enda skikt eller garn. Vissa märken av syntettråd används för att sy ihop produkter som är brandsäkra, och som sådan, trådarna kan krävas genomgå provning och certifiering av behöriga myndigheter.

Diagram finns tillgängliga för att vägleda en person i hans eller hennes sömnadsprojekt. Dessa diagram kan refereras att veta vilken typ av sytråd att använda för en viss sömnadsjobb. Det är lämpligt för en person att hänvisa till diagrammet för att hjälpa honom eller henne att göra rätt val av sytråd.

  • Merceriserad bomull behandlas för att göra det starkare och mer glänsande.
  • Tre trådrullar.
  • Silk tråd kommer från kokong av silkesmasken.
  • Vissa människor använder ull i olika sömnadsprojekt.