Vad är bakad potatismos?

June 13

Bakad potatismos är en välsmakande maträtt som involverar matlagning potatis två gånger, ofta genom kokning och bakning eller dubbel bakning. Denna enkla maträtt är tillräckligt enkelt för nybörjare, och kan fancied upp med dussintals varianter och tillägg. Att välja bra råvaror och rätt servering stilen kan bidra till att göra bakad potatismos en signatur skålen för familjens middagar eller semester händelser.

Det första steget till bakade potatismos är att välja rätt potatis för jobbet. Traditionella vita potatisar, såsom russets, är ett populärt val, men kan växa stel om över blandad. Om planerar att tjänstgöra i en gryta, kan tunna skal sorter såsom röda potatis eller Yukon guld vara ett utmärkt alternativ. Bakad potatismos kan också vara läcker med exotiska sorter, såsom lila potatis, jams, eller granat sötpotatis.

De flesta recept för bakade potatismos kräver kokning potatisen först. Potatisen kan flådda eller icke flådda för en jordig konsistens, och ofta kokas i ca 20 minuter. Lägga vitlök, salt och peppar till vattnet kan bidra till att öka aromen processen. Den kokande Processen kan påskyndas genom att hacka potatisen i fjärde eller halvor. Om potatisen serveras i deras skinn i stället för som en gryta, kan de bakas i ugnen i ca en timme.

Kokt potatis måste då tömmas, medan bakad potatis delas öppna och har inner köttet öste i en skål. För att mosa potatisen, använda en stor gaffel eller potatis masher, och mosa till önskad konsistens. Vid denna punkt, är örter, smör och mjölk tillsätts för att skapa en silkeslen konsistens. Ostar, såsom parmesan, cheddar eller mozzarella, kan också tillsättas till blandningen. Mosa och blandning måste göras med försiktighet, eftersom över blandade hopkok kommer att ha ett lim-liknande konsistens.

När den ideala mixen uppnås, kan de potatismos sedan öste in i en ugnsform, eller tillbaka till sina redan kokta skinn. I detta skede kan de bakade potatismos kylas i upp till ett dygn, vilket gör kockar att förbereda denna maträtt i förväg och avsluta bakning strax före servering. Vid servering tids metoder, en toppning av ströbröd, kan smör och ost strös på till skålen innan bakning, i syfte att skapa en gyllene, krispig topp. Potatismos kan sedan bakas i ugnen tills skålen värms hela och toppning är gyllenbrun. Om skålen inte har kyld under tiden kan de fortfarande varma potatismos vara crisped på några minuter under en låg broiler.

  • Potatis används för att göra bakad potatismos kokas två gånger.
  • Vid tömning potatisen, kan de mosade med hjälp av en potatis masher.
  • Potatismos före bakning.