Vad är japanska Chopsticks?

December 25

Ätpinnar är bestick som har sitt ursprung i det gamla Kina. De är långa, avsmalnande pinnar som arbetar tillsammans för att plocka upp mat ur en skål eller tallrik. Japan använde först ätpinnar bara i religiösa ceremonier.

Så småningom var japanska ätpinnar utnyttjas för att äta ändamål. De första japanska ätpinnar utsetts för middagar var formad som en pincett. De redskap var tillverkade i ett stycke av bambu. Det var fram till det tionde århundradet CE att japanska ätpinnar gjordes som två enskilda delar.

Japanska ätpinnar skiljer sig från kinesiska redskap eftersom de japanska ätpinnar är avrundade och kortare än deras kinesiska motsvarigheter. Man tror att ätpinnar i Japan är mer rundad för att göra det lättare att ta bort ben från fisk, vilket är en stor del av den japanska dieten. Japanska ätpinnar var oftast tillverkade av trä. Kvinnor använder kortare pinnar än de män använder normalt. Genom 17-talet, började japanerna att lack de bestick. År 1878 skapade de disponibla ätpinnar i trä.

Även om de traditionella ätpinnar producerades av bambu, var dessa graciösa äta verktyg även tillverkade av andra material såsom ben, tall, ceder, sandelträ och teak. Å andra sidan, rika asiater används pinnar ristade från guld, jade, silver, elfenben, mässing, brons, och koraller. I forna tider, folk trodde att silver ätpinnar skulle bli svart, om de rörde mat fläckas med gift.

Moderna ätpinnar finns i en mängd olika färger och mönster. Konsumenterna kan köpa ätpinnar dekorerade med prickar, ränder och andra fantasifulla former. Du kan även hitta ätpinnar med populära anime tecken. Barn lär sig att använda ätpinnar genom att öva med pinnar som innehåller speciella spår och krokar för att lära riktig fingerplacering.

När man äter japansk mat, är det viktigt att hålla ätpinnar korrekt. Den övre chopstick bör hållas med pekfingret, långfingret och tummen. Placera sedan andra chopstick in mellan tummen och slutet av ringfingret. Den översta chopstick bör endast röra sig när det är dags att plocka upp en bit mat. Det anses dålig stil att hålla japanska ätpinnar med alla fem fingrar.

När ätpinnar inte används, bör de låg framför eater, tips pekar åt vänster. Passera aldrig mat från en uppsättning ätpinnar till en annan. Detta anses dålig stil. Andra bad manners inkluderar vinka ätpinnar i luften, flytta tallrikar eller skålar med pinnar, pekar med pinnar, stickning redskap i livsmedel, eller Spearing mat med dem.

  • Dyra ätpinnar är ofta gjorda av sandelträ.
  • Japanska ätpinnar är generellt kortare och rundare än deras kinesiska motsvarigheter.
  • Japanska köket dikterar den övre chopstick bör hållas med pekfingret, långfingret och tummen, medan den nedre chopstick bör placeras i mellan tummen och slutet av ringfingret.