Vilka är de bästa tipsen för matlagning med Spält?

November 7

Spelt är en glutenfri korn som kan avnjutas på många olika sätt, till exempel en sida skålen för en viktigaste måltid eller som ett tillägg i bakverk. Det är viktigt att när en individ förbereder stavat att bären sköljs och dränkts före användning, eftersom detta hjälper till i den slutliga texturen och smaken hos den färdiga produkten. Matlagning med spelt bär följer oftast samma regler gäller för matlagning med andra korn som ris och havre, som ofta bara involverar sköljning, blötläggning och kokning i vatten eller mjölk. Vid användning av speltmjöl för att ersätta vetemjöl i bakade varor, är det ofta rekommenderat att lägga ett förtjockningsmedel för att fungera som gluten som normalt saknas i de flesta stavas mjöl.

Spelt bär behöver sköljas för att avlägsna eventuella smuts, snäckor eller annat skräp som kan störa tillagningsprocessen. Liksom bönor, bör stavas bär blötläggas i vatten över natten för att påskynda tillagningen och skapa mjukare bär. Matlagning med spelt bär kräver dubbelt så mycket vatten som torkade bär, eftersom bären absorberar detta vatten när du lagar mat. Kokta stavas bären kan användas som ett substitut för havre i havregryn, vilket gör vatten och mjölk utbytbara ingredienser vid matlagning med spelt.

I glutenfri bakverk, som bröd och bakverk, stavas bär mals till ett mjöl och används omväxlande för vanligt vetemjöl. Vid tillagning med speltmjöl, är det ofta föreslagits att en glutenfri ersättare läggs till mat, som guargummi eller xantangummi. Dessa glutenfria förtjockningsmedel agera som ett bindemedel, en roll som gluten spelar i traditionella vete-bakade bröd. Spält mjöl kan också användas som en beläggning för stekning livsmedel som kyckling eller fisk. När den används som en beläggning, betyder dinkelmjöl inte kräva ett förtjockningsmedel av något slag.

Spelt mjöl kan också användas för att göra vetefria pasta, som är mycket populära bland konsumenterna som inte kan bearbeta gluten i de flesta vetebaserade pasta. Reglerna för matlagning med stavat pasta följa samma riktlinjer som matlagning med traditionell vete pasta, eftersom båda är lika i konsistens. Lägga salt till kokvattnet verkar göra pastan koka snabbare, och kommer också att hjälpa till i den totala smaken av maten. Making stavat pasta hemma kan ofta vara svårt, men kan åstadkommas med användning av rent stavat mjöl och vatten, tillsammans med en hem pasta skärmaskin.

  • Spelt korn.
  • Olika typer av bröd.