Vad är Chukkas?

November 7

Chukkas är mest känd som stövlar som reser bara till ankeln och traditionellt har bara två eller tre uppsättningar öljetter för snörning. Chukkas är också de separata tidsintervall under vilken omgång polo spelas, liknande perioder eller kvartal i andra sporter. Endast personer med insyn i omgång polo är bekanta med ordet Chukka som det gäller för sporten. Den här artikeln handlar chukkas som stil med boot först nämns ovan.

Chukkas kan bäst beskrivas som fotsida stövlar med minimala öljetter och antingen en låg klack eller inga alls. Detta är traditionellt vad tappning chukkas ser ut. Men flera designers idag säljer skor beskrivs som chukkas som kan falla något under eller något över vristen och kan ha fler än två eller tre uppsättningar av öljetter.

Finns i en mängd olika stilar, är chukkas säljs för fritidskläder, ytterkläder och yrkeskläder i herr-, dam- och barnstorlekar. De kan också beskrivas som låga vandrare eller spets-up stövlar, eller kategoriseras under andra deskriptorer. De är mest populära som en mans sko och säljs av en mängd olika designers, från LL Bean till rödvingetrast.

Chukkas är oftast gjorda av äkta läder, men är inte sällan gjorda av fårskinn. De kan också hittas i mocka och konstgjorda material. När bege sig in en skoaffär, är det så stor risk som inte att erbjuda ordet "chukkas" som en beskrivning av typ av sko du söker kommer värva en tom blick. Men det är en rolig ord att säga, och att se huruvida en mäklare har någon aning om vad du hänvisar till kan vara underhållande. Om du råkar komma över en sko mäklare som vet exakt vad du menar, har du sannolikt vågat in i en kvalitetsbutik med kunniga säljare.

  • Chukkas ibland gjorda av fårskinn.