Återta och Hushåll Medarbetar Skatter en avlidnes, Estate, eller Förtroende

February 25

När du lämnar in skatt för en avlidnes, egendom eller förtroende, kan du behöva betala återta skatter eller hushållspersonalskatter. Återta och hushåll anställd skatter ingår på Schedule G av Form 1041. För återfångstskatter, kan du behöva fylla i formulär 4255, Recapture för Investment Credit eller Form 8611, Recapture av bostäder med låga hyror Credit. För hushållspersonalskatter, kan du behöva fylla Arbetstider H (blankett 1040), Hushåll Sysselsättning Skatter.

Även om du lyckas minska dödsboet, förtroende, eller decedentâ € s skatteskuld till noll med en kombination av avdrag och krediter, du kan fortfarande ha skatter för att betala. Linjer 5 och 6 i lista G, Form 1041 är var du hittar dessa extra skatter. Även om dessa skatter är inte riktigt inkomstskatter, ingår de i inkomstskatte formuläret.

Återta skatter

Ibland får du en kredit i ett tidigare år, och sedan, under innevarande år, du hittar du € re inte längre berättigad till det.

Till exempel, säga att du köpt en hybridbil förra året och sedan funnit ut i år som du arenâ € t har rätt till en kredit för den bilen. Välkommen till en värld av återfångstskatter, vilket återta skattelättnader att IRS didnâ € t vill låta glida iväg. Komplett Form 4255, Recapture för Investment Credit eller Form 8611, Recapture av bostäder med låga hyror Credit, och sedan fylla i det totala på rad 5 förteckning G.

Återta skatter är ett ganska tekniskt område. Om du misstänker att du kan vara föremål för dem, kanske du vill checka in med en kvalificerad skatterådgivare för att få hjälp.

Hushållens personalskatter

När ett förtroende betalar för hushållshjälp för en stödmottagare, eller en egendom betalar de slutliga lönerna i decedentâ € s hushållshjälp, kan du behöva fylla i och lämna in Schedule H (blankett 1040), Hushåll Sysselsättning Skatter. Denna form är ganska själv -explanatory. Sätt den totala hushålls skatt beräknad på blankett 1041, schema G, rad 6.