Vad är Ponderosa Ranch?

March 1

Fråga vem som helst vad Ponderosa Ranch är, och svaret blir: "Det är där de Cartwrights levde på Bonanza." The Ponderosa Ranch var en symbol för rikedom uppnås genom hårt arbete och ärlig levande. Det är en amerikansk ikon, trots att det egentligen aldrig funnits, annat än som en nöjespark.

The Ponderosa Ranch i TV-serien Bonanza var förmodligen en 600.000 tunnland (2.400 kvadratkilometer) spred högt i Sierra Nevada-bergen, och nära Lake Tahoe. Genom häst, det var tänkt att vara en två-timmars resa till Virginia City, Nevada. The Cartwright familj: patriark Ben och söner Adam, Hoss och Little Joe, bodde i ett spretigt hem på ranchen och uppvuxen boskap där. Öppningsinformationen på showen sköts på Lake Tahoe norra strand, nära Incline Village, Nevada. Vissa utanför skott filmades i och runt området också, men de flesta sköts i landsbygdens södra Kalifornien.

The Ponderosa Ranch blev verklighet 1967, då Lake Tahoe invånare Bill och Debbie Anderson, ha tänkt tanken för ett Ponderosa folk kan besöka, öppnade en liten nöjespark på deras egendom nära Incline Village. Den temapark ingår repliker av ranchen huset, yttre lador och pennor och senare, en replik av Virginia City set används i serien. Några scener sköts på nöjesparken, men det var för dyrt att få rösterna och besättningen till parken varje vecka, så 99 procent av filmandet var fortfarande sker i södra Kalifornien.

Besökare till Ponderosa Ranch kunde se inuti ranchen huset, med vaxfigurer av Ben och kocken, Hop Sing, på jobbet. De kunde ta vagn åkning och gå in i Virginia City delen av parken, där de kunde vaska guld, turnera ett spökhus och även äta en "Hoss burgare." En gripande delen av turnén var kyrkogården intill ranch , vilket inkluderade markörer för var och en av Ben Cartwright tre hustrur, och även för varje rollinnehavare som gick bort genom åren.

Tiderna förändras, men och Ponderosa Ranch nöjespark såldes och stängdes 2004. Uppsättningen bitar var fortfarande på grund så sent som i början av 2008, så de som körde vid ingången kunde se var parken brukade vara. The Ponderosa Ranch kan ha varit en fiktiv plats, men de som växte upp när Bonanza, och som fortfarande titta på det i repriser, anser att det är en äkta bit av Americana.