Vad är en part Ball?

May 29

En part Ball eller öl bollen är en sfärisk behållare som används i stället för en traditionell ölfat. Introducerades under 1980-talet, har det oftast en kapacitet på fem gallon (ca 19 liter), vilket är en tredjedel av det vanliga kapacitet för ett fat. Designad för att vara en engångsanordning, var de första parti Ball typer utrustad med en kran för att möjliggöra enkel distribution av öl inom enheten. Även om det ibland används allmänt för att hänvisa till någon öl boll eller liknande behållare, är parti Ball ett registrerat varumärke som tillhör Coors.

Vanligtvis konstruerat av lätt men hållbar plast, storleken på enheten innebär att en part Ball normalt kan transporteras med större lätthet än standard fatet. Detta gör det möjligt att ladda en i baksätet eller bål och transportera bollen till stränder, campingplatser, eller partier i privata bostäder med relativ lätthet. Partiet Ball görs också av engångsmaterial, så det kan placeras i papperskorgen när den är tom.

För att kyla ölen som finns i en öl boll, vissa tillverkare inkluderar en specialdesignad låda för att hålla enheten. Det inre av lådan är fodrad med plast, gör det möjligt att omge bollen med krossad is. Samtidigt hindrar plasten lådan från försvagning på grund av exponering för smält is.

Medan partiet Ball ursprungligen tänkt som en engångsbehållare för öl, det var inte länge förrän flera tillverkare började erbjuda påfyllningsbara behållare. Medan den enkla sfäriska utformning med tillägg av en kran är fortfarande norm, vissa tillverkar idag inkluderar en elektrisk bas som tillåter vätskan inuti skålen som skall kylas utan behov av is.

Samla öl boll mönster från tidigare år har blivit en populär vurm. Olika nätauktioner har bud på konstruktioner som utfärdats av en öl företag eller annan under åren. Dessutom har vissa återförsäljare online erbjuder även äldre öl bollar, mindre öl, till salu. Medan partiet Ball gång ansågs idealisk för användning av studenter, många vuxna idag väljer att använda en för få sammankomster i hemmet.

  • Party Balls är sfäriska öl behållare som är mindre, lättare alternativ till traditionell heavy, metal öltunnor.
  • Öl kaggar används för att lagra och dispensera öl.