Vad är Balanced Audio?

May 29

Levereras med hjälp av en konfiguration av dubbla ledningar, eliminerar balanserad ljudstörningar eftersom varje tråd har motsatt laddning, upphävt brus. Båda kablarna måste ha matchande effektnivåer och spänning och har två signalledare. De är inte avskärmade på utsidan. Trådar i ljudanläggningar kännetecknas av sin färg och kommer vanligtvis att vara röd och svart, men färgschemat kan variera beroende på enheten eller tillverkaren. En partvinnad format vanligen används för dessa trådar garanterar minsta magnetiska störningar i en ljudsignal.

Det finns två ledare inuti täckning av en balanserad ljudkabel. Skillnaden i den positiva och negativ polaritet medan bruset påverkar båda trådarna bringar annullering av brus. Kallade vanligt brus avslag, är detta en kvalitets en ljudspecialist ser normalt i utrustningen. Koaxialkablar används sällan i system för ljud eftersom de skapar höga nivåer av buller genom att koncentrera den på den elektriska ledaren.

Kablar som bär balanserat ljud funktion en specialiserad "XLR-kontakt," en rund anslutning enhet med hjälp stift för att fästa till hamnar i ljud blandare och scenbelysning utrustning. En annan typ är toppen, ring och hylsa (TRS) kontakt som är en cylindrisk formad jack används i stereo och telefonsystem. För balanserat ljud, det finns ingen sköld för att blockera slutledning från trådarna; en skärm är ansluten, där kabeln och audioutrustning ansluter. Utformningen av kabeln är avsedd för störningsfritt ljud och finns i butiker som säljer ljudutrustning.

Obalanserad ledningar och utrustning är vanligtvis inte en del av ljudanläggningar, eftersom ljudet är inte klart. Ibland hemelektronik blandar balanserat ljud med obalanserade system, men är inte lika effektiva som balanserade enheter ensam. En balun, eller en enhet som kan länka båda systemen, kan användas för att göra dem kompatibla med varandra.

Fördelen med att använda balanserade ljudkablar är att de kan bära signaler långt utan någon försämring på grund av buller. Ledare som sträcker sig genom centrum kan göra ledningarna inte bara resistent mot buller, men mer flexibel också. Skölden också inte behöver täcka hela tråden, som då kommer att vara inte så skrymmande och lättare att flytta runt. Shields används främst för de inre ledarna samt ändarna av kabelkontakter, men många trådar för balanserat ljud don € t inkluderar en sköld i sin design.