Visning av Arkiv Tab av Ribbon som standard

May 22

Bruce konstaterar att när Word 2010 startas, öppnas den med fliken Start i menyfliksområdet visas. Han vill att det ska börja med en annan flik visas, till exempel fliken Arkiv.

Tyvärr finns det inget enkelt sätt att göra detta i Word. Konfigurations kapacitet Word 2010 är bättre än Word 2007, vilket innebär att du kan ganska enkelt ändra vad som visas på menyflikar. Du kan även modifiera arrangemanget av flikarna själva. (Du kan inte ändra positionen på fliken Arkiv, dock. Det är fastställd till den vänstra sidan av bandet.) Word ger inte ett sätt att ange vilken flik ska vara synlig när programmet startar.

Det finns sätt att göra det med hjälp av makron, men ett sådant tillvägagångssätt kommer förmodligen ta lite trial and error-och är verkligen utanför ramen för WordTips. Anledningen? Du måste skapa makrot som en del av ett COM-tillägg som körs när du startar Word och modifierar användargränssnittet (speciellt bandet). Koden för att faktiskt byta vilken bandfliken visas kan hittas på denna webbplats:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ee691834

Här är koden:

Privat myRibbon Som IRibbonUI

Sub OnLoad (band Som IRibbonUI)
Ställ myRibbon = band
myRibbon.ActivateTabMso ("TabData")
End Sub

Allt du behöver göra är att ändra "TabData" specifikation till önskad flik visas, till exempel (teoretiskt) "TabFile". Kom ihåg, liksom, att denna kod måste vara en del av den gemensamma organisationen tillägget du skapar. Det är det enda sättet att få rätt objektreferens till användargränssnittet (den IRibbonUI objektet). Du kan inte göra detta i en vanlig, run-of-the-mill makrot.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (11829) gäller Microsoft Word 2010.