Bättre Organisera din garderob Space

March 10

Garderobsutrymme är en extremt sällsynt i mitt hem. Mellan min fru och jag själv, vi verkar aldrig få nog av det här för att gå runt. I gångna tider, skulle detta brist på utrymme leder till argument mellan oss om vem behövde utrymmet mer. Eftersom vi båda verkligen gillar att handla kläder, var detta en evig debatt, utan någon tydlig slut i sikte. Det är tills vi beslutat att bli lite mer organiserad i hur vi utnyttjade vår gemensamma utrymme. Här är hur vi gjorde det.

Innan dina organisatoriska insatser, ett ord till de kloka: Detta är en process som kommer att ta tid. Jag vill starkt föreslå att du inte försöker att göra detta i en eftermiddag. Du är förmodligen kommer att vilja avsätta en hel dag för att slutföra denna uppgift på rätt sätt.

När du är redo att börja, måste du ta bort allt, och då menar jag allt, från din garderob. Det enda sättet att verkligen kunna organisera något är att börja med ett oskrivet blad. Med din garderob töms ut kommer att ge dig möjlighet att veta vad exakt vad dina rumsliga begränsningar. Dessa begränsningar är viktiga, eftersom om du har för lite utrymme, kanske du måste hitta kreativa sätt att öka det utrymmet.

När du har rensat ut garderoben, är du nu redo att börja ditt nästa steg. Vad du ska göra här är separera dina kläder i tre stora högar. En lugg är för kläder som du kommer att hålla, en är för vad du kommer att kasta bort, och den sista är för de objekt som du kommer att antingen ge bort till vänner, eller donera till välgörenhet. Innan du går igenom dina kläder, kanske du vill kontrollera med din lokala välgörenhetsorganisationer som till sina riktlinjer för done kläder. Tro det eller ej, vissa välgörenhetsorganisationer accepterar inte kläder beroende på deras tillstånd, pris eller andra skäl.

När du har bestämt vad du ska behålla, och vad som kommer att tas bort, är du redo att påbörja nästa steg i din organiserings uppgift. Du måste nu skilja dina kläder enligt deras säsong. Ja, sa jag deras säsong. Du vill skilja dina sommarkläder från din vinter, och din våren från ditt fall garderob (även om det verkar finnas en viss överlappning i denna kategori). Genom att separera din garderob i de olika säsongs grupper, ska du bli förvånad med resultaten. Använda detta steg enbart kommer att öka din tillgängligt garderobsutrymme med. Förvaring av dessa under lågsäsong punkt är egentligen ganska enkel. Placera dem i antingen lådor, eller vakuum förseglade påsar (som minskar storleken på paketet) och sedan lägga dessa paket i din lagerutrymme.

Slutligen måste du organisera den aktuella säsongen i din garderob. Placera helt enkelt dina större poster (byxor, fritidsbyxor, klänningar, etc.) mot baksidan av garderoben, medan du placerar de mindre objekt nära fronten. Genom att göra detta du kommer att kunna se vad du har tillgängligt på ett enkelt ögonkast, medan samtidigt organisera din garderob för storlek.