Vad är en ETF?

March 14

En ETF är ett förkortat skrivsätt för en "börshandlade fond", som är en typ av investering som är baserat på aktiemarknaden. En ETF är en investeringsplan som kan handlas som aktier på många av de börser runt om i världen. Generellt arbetar en ETF att replikera ett standardinslag i börsen, exempelvis Standard & Poor 500 index. En börshandlad fond kan också försöka replikera en specifik marknad, såsom teknikmarknaden eller bilmarknaden. Å andra sidan kan en ETF försök att modellera sig själv efter en viss handelsvara såsom olja eller silver.

Den specifika sammansättningen av ETF och krångligheter det sätt som man arbetar definieras på olika sätt i olika delar av världen. Det finns emellertid några universella element av en ETF. Först av allt, Traded en Exchange Fund måste ha en notering på börsen aktiemarknaden och det måste kunna handla på ett löpande. En ETF kan också kännas igen av att dess värde tilldelas. Värdet av en ETF är direkt relaterad till värdet av de tillgångar som den är består.

Kvaliteter en ETF erbjuda några särskilda fördelar som till vissa investerare, gör dem mer attraktiva än traditionella tillsvidare investeringar. Eftersom en ETF fungerar på en diversifierad struktur, är kostnaden för fonden låg och så är dess omsättning.

Aktierna som utgör en börshandlad fond säljs fritt på den öppna marknaden. Men ETF aktier i allmänhet endast köpas av stora investerare. Även ETF aktier hålls vanligtvis under en lång tid innan investerare kontanter dem i för omsättningen, några aggressiva hedgefonder använder också ETFs för att öka sitt värde.

Några av de mest populära börshandlade fonder är listade nedan med deras index symbol:

Om du är intresserad av att investera i en ETF, först överväga om detta är den bästa typ av investering för din ekonomiska profil. Överväg samråd med en finansiella tjänster professionell. Om du bestämmer dig för att investera i en ETF är riktigt för dig, kanske du vill överväga några av ovanstående medel.

  • Även om de flesta ETF: er är passivt förvaltad indexfonder, 2008 US Securities and Exchange Commission (SEC) godkände utvecklingen av den första aktivt förvaltad ETF.
  • En ETF är en investering baserat på aktiemarknaden.
  • Aktierna som utgör en börshandlad fond säljs fritt på den öppna marknaden.