Vad är Mantou?

July 10

Mantou är en typ av rund kinesiska kokt bröd. Den vanlig vit, eller gyllene bulle anses vara en basföda bland många människor i Asien, och är allmänt tillgänglig i området restauranger. Den kinesiska ångad bun är en mycket mångsidig mat, och kan användas som en brunch post, mellanmål, eller som tillbehör till en måltid.

Dessa kinesiska bröd är mycket enkel i kompositionen. De består typiskt av mjöl, socker och jäst. Vatten är oftast den enda annan ingrediens som krävs för att göra mantou. Andra smakämnen, såsom kondenserad mjölk eller olja, kan användas om så önskas. Beroende på recept, kan bakpulver kallas för också.

Efter färsk mantou tillagas, kan den förvaras i frysen och re-heated såsom önskas. Detta gör det en populär mat för barn att äta som en snack efter skolan. Friskare versioner av bullen kan också göras genom att ersätta vetemjöl i receptet. Att göra detta kan resultera i en tätare bulle. Mantou kan också djupa stekt om en krispig bulle är att föredra.

Vid köp i butik är mantou vanligtvis finns i färdiglagad plastförpackningar. Varje bulle är åtskilda av en partition. Sådana paket säljs ofta i frysdelen, med sex bullar till en förpackning. Dessa kan lätt kokt och uppvärmd, vilket vanligtvis tar tio till femton minuter, innan du äter. Att njuta av de bästa kvalitet bullar, bör diners göra en insats för att ånga i stället baka dem.

Beredda mantou bör avlägsnas från en ångare mycket noggrant. Tång, pinnar eller andra säkra redskap bör användas för att undvika brännskador. Perfekt tillagad mantou, såsom kvaliteten gjorde i asiatiska restauranger, bör vara fast men ändå mjuk, med en svampig konsistens. Om produkten är tät eller hård, har det varit tillagas för länge. Tätare former av maten fungerar också som tecken på en sämre produkt.

Vissa människor förbereder förkokt mantou i en mikrovågsugn. Detta kan vara olämpligt, eftersom processen ofta resulterar i torra, hårda bullar. Även den ångande beredningen tar längre tid, är dess resultat till stor del anses överlägsen.

Norra Kina är mest känd för dessa ångade bullar. Vete är vanligare än ris i området, vilket leder invånarna att äta mer mjöl baserade livsmedel snarare än att använda ris som en stapel. I södra Kina, Bullar är mindre av en stapelpost, och istället saluförs i allmänhet som en nyhet gata mat.

  • Tänger eller pinnar bör användas för att hantera mantou.